Macaristan’ın Hodmezövasarhely şehrinde düzenlenen 43. Gençler Avrupa Yüzme Şampiyonası’nda 17 yaşındaki Kaan Özcan toplam 4 Türkiye rekoru kırdı ve 200 metre kelebekte Avrupa 4. Olarak büyük başarıya imza attı.
45 ülkeden yaklaşık 800 yüzücünün katıldığı Gençler Avrupa Şampiyonası’na Türkiye 19 sporcu ile iştirak etti.
Kaan Özcan, 400 metre serbest yarışında 3. 55,27’lik derecesiyle Türkiye rekoru kırdı. Kaan Özcan, 200 metre kelebek yarışında ise, elemelerde 1.59,58, yarıfinalde 1.59,18, finalde ise 1.59,16’lık dereceleriyle 3 Türkiye rekoru daha kırarak Avrupa 4. Olarak büyük başarı kazandı.
Kaan Özcan 17 yaşında henüz gençler kategorisinde yarışmasına rağmen 200 metre kelebek yarışlarındaki 3 Türkiye rekorunun sadece gençlerde değil, büyüklerde de rekor olmasıyla gelecek vaat eden yüzücü olduğunu kanıtladı.
Babası Anıl Özcan, annesi, babaannesi, amcası ve İstanbul’da yaşayan 10 akrabasının kendisini tribünlerden seyrederek destek verdiği Kaan Özcan, Türkiye rekorları ve Avrupa 4. olmasının ardından ailesiyle buluşmasındaki mutluluk görülmeye değerdi. Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Macaristan Temsilcisi Suat Karakuş’un da takip ettiği yarışın ardından babası, annesi ve akrabalarıyla kucaklaşan Kaan Özcan başarısıyla ilgili açıklamada bulundu.
Kaan Özcan, 3 yıldır ailesinden ve arkadaşlarından uzak, sadece bu yarışma için hazırlandığını ve çok mutlu olduğunu söyledi. Özcan, ‘‘Allah’a şükürler olsun emeğimin karşılığını verdi’’ diye konuştu. Ailesinin neredeyse hepsinin burada olduğunu belirten Özcan, ‘‘Hepinize teker, teker çok teşekkür ediyorum. Sizi çok seviyorum’’ diye ailesine teşekkür etti.
Bundan sonraki hedefi ile ilgili de konuşan Özcan, 2016 Rio Olimpiyatlar B barajını geçtiğini, şimdiye dek henüz davet gelmediğini, asıl hedefinin 2020 Tokyo Olimpiyatları olduğunu söyledi.