Türkiye ile Belarus arasındaki Davis Cup eşleşmesinin çiftler maçını kazanan konuk ekip, son gün öncesi 2-1 üstünlüğü yakaladı.

İstanbul’un Esenyurt ilçesindeki Garanti Koza Arena'nın ev sahipliği yaptığı Türkiye-Belarus Davis Cup Avrupa/Afrika Bölgesi 2. Grup 2. Tur buluşmasında, ikinci gün geride kaldı. İlk gün Marsel İlhan ve Dzmitry Zhyrmont’un karşılıklı galibiyetleriyle geçilen serinin ikinci günkü çiftler maçını kazanan Belarus, son güne 2-1 önde girdi.

Çiftler maçına Barış Ergüden ve Anıl Yüksel ikilisiyle çıkan ay yıldızlı ekip, bir buçuk saat süren maçta Belarus’un tecrübeli ikilisi Max Mirnyi/Sergey Betov’dan set koparamadı. Kariyerinde 10 slam zaferi bulunan eski çiftler dünya 1 numarası Mirnyi ve ATP 74 numarası Betov, 6-2, 6-1, 6-4’le Yüksel/Ergüden tandemini mağlup etti.

Belarus, bu galibiyetle üçüncü ve son gün öncesi 2-1’lik üstünlüğü yakaladı. Kaptanlığını Haluk Akkoyun’un yaptığı, Marsel İlhan, Cem İlkel, Barış Ergüden ve Anıl Yüksel’den oluşan Türkiye Davis Cup Takımı, seriyi kazanıp tur biletini almak için son günkü iki tekler maçını da kazanmak zorunda olacak.

Türkiye-Belarus serisinde yarınki ilk maç, saat 12.00’de başlayacak.