Dünya Güreş Birliği (UWW) tarafından Polonya’da yapılacak 23 Yaşaltı Avrupa Şampiyonası’nda ay yıldızlı mayoyu giyecek milli güreşçiler Hafize Şahin, Buse Tosun ve Bediha Gün, 2014 yılında yakaladıkları başarı grafiğini sürdürmek istediklerini söyledi.

Polonya’nın Walbrzych kentinde 24-29 Mart tarihleri arasında yapılacak U-23 Avrupa Güreş Şampiyonası’nın hazırlıklarını Niğde Demirkazık Kamp Eğitim Tesisleri’nde sürdüren Minderin Sultanları, organizasyon öncesinde iddialı açıklamalarda bulundular.

AVRUPA İKİNCİSİ ŞAHİN: ADIMI ZİRVEYE YAZDIRACAĞIM

Dünya Güreş Birliği’nin aldığı karar neticesinde bu sene ilk defa uygulamaya sokulan U-23 kategorisinin kendileri için sürpriz olduğunu dile getiren büyükler Avrupa ikincisi milli güreşçi Hafize Şahin, adını zirveye yazdıracağını söyledi.

Hem bireysel hem de takım olarak Niğde'de çok güzel bir ortamda hazırlıklarını sürdürdüklerini belirten Hafize Şahin, "Bu şampiyonaya Niğde’de çok iyi bir şekilde hazırlanıyoruz. Polonya’da 60 kiloda ülkemi en iyi şekilde temsil ederek altın madalya ile dönmek istiyorum. İlklerin yılında başarılı olarak adımızı zirveye yazdıracağıma inanıyorum. Bize her konuda destek veren yönetici ve teknik ekibimize teşekkür ediyorum. Amacımız onları da mahcup etmemek." dedi.

AVRUPA ŞAMPİYONU TOSUN: İSTİKLAL MARŞIMIZI YİNE OKUTACAĞIM

Geçtiğimiz yıl Polonya’nın Katoviçe şehrinde gençler kategorisinde Avrupa şampiyonu olan başarılı sporcu Buse Tosun, bu şampiyonada 63 kiloda milli mayo giyeceğini hatırlatarak, İstiklal Marşı'nı yine okutacağını iddia etti.

Şampiyonanın iddialı isimlerinden biri olarak gösterilmesinden dolayı mutlu olduğunu belirten Buse Tosun, "Takım halinde inancımız tam ve Allah izin verirse hepimiz madalya kazanarak şampiyon olmak istiyoruz. Desteklerinden dolayı eski federasyon başkanımız Hamza Yerlikaya’ya teşekkür ederim. Eğer talihsiz bir sakatlık veya mağlubiyet yaşamazsam altın madalya kazanarak bir kez daha İstiklal Marşımızı okutacağım." açıklamalarında bulundu.

AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ GÜN: HİÇBİR ZAFERE ÇİÇEKLİ YOLLARDAN GİDİLMEZ

5 Mart’ta Niğde’de kampa girdiklerini ve iyi bir hazırlık süreci geçirdiklerini vurgulayan gençler Avrupa üçüncüsü milli güreşçi Bediha Gün ise işlerinin kolay olmadığını, zaferin yollarının da çiçekli olmadığını söyledi.

Hem bireysel olarak hem de takım olarak işlerinin zor olduğuna vurgu yapan Bediha Gün, "55 kiloda ülkemi temsil edeceğim. Antrenörlerimizin gözetiminde sıkı bir çalışma sürecinden geçiyoruz. Takım içerisinde arkadaşlık ortamı çok iyi. Takım halinde şampiyonluk hedefliyoruz. İyi bir başlangıçla güzel bir final yapmak istiyoruz. İşimizin zor olduğunun farkındayım ama zaten hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmez." diye konuştu.