ABD ve Kanada'da 21-29 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan WMF Сhampionship 2015'de (Mini Futbol Dünya Amatör Ligi) Kazakistan'ı Aviation Spor Kulübü temsil edecek. Mini Futbol Dünya Amatör Ligi'nde 3 grupta ise 12 takım mücadele edecek.

Turnuvaya ABD, Romanya, El Salvador, Çek Cumhuriyeti, Rusya, Kazakistan, Brezilya ve Bulgaristan gibi ülkelerden takımlar katılacak. Turnuva ve takım hakkında açıklamalarda bulunan Aviation Teknik Direktörü Alibek Majikenov takım olarak Kazakistan’ı en iyi şekilde temsil edeceklerini söyledi. Majikenov, turnuvada Kazakistan olarak A Grubu'nda mücadele edeceklerini ve rakiplerinin güçlü ve deneyimli bir kadroya sahip olduklarını belirtti.

Bu turnuvaya katılmalarının kendileri için de sürpriz olduğuna değinen Majikenov, "Turnuvada herkesin kazanma şansını eşit olarak görüyorum. Tabi ki ev sahibi ABD’nin şansı biraz daha yüksek görünüyor. Takım olarak rakiplerimiz bizim hakkımızda yeterli bilgi sahibi olmamalarını bizim için bir avantaj olarak değerlendirmek gerek. Bizim kendi oyun tarzımız var ve sahada bu oyun tarzımızı sergileyeceğiz. Mükemmel bir hazırlık dönemi geçirdik. Oyuncularım kendilerini turnuvaya hazır hissediyor." şeklinde konuştu.

ABD ve Kanada’da yapılacak turnuvanın takımı sadece farklı zaman diliminde oynayacak olmasının olumsuz yönde etkileyebileceğinin altını çizen Alibek Majikenov, bu sorunu da bir kaç gün erken giderek aşmayı amaçladıklarını vurguladı.

Amaçlarının Kazakistan’ı en iyi şekilde temsil etmek olduğunu da sözlerine ekleyen Majikenov, Amatör Dünya Mini Futbol Turnuvası’nda ülkedeki genç kuşaklara futbolu sevdirmek için mücadele edeceklerini dile getirdi.

Turnuva maçları Kanada’nın Montreal ve Amerika Birleşik Devletlerinin 9 farklı şehrinde oynanacak.