Türkiye Sutopu Federasyonu’nun 2015-2016 faaliyet programında yer alan “Minik Erkekler Türkiye Şampiyonası” 25 takımın katılımıyla Samsun’da başladı.
1-4 Eylül 2016 tarihleri arasında Samsun’da yapılacak olan turnuvanın ilk maçları bugün itibariyle başladı. Atakum Olimpik Yüzme Havuzu ve Canik 19 Mayıs Yüzme Havuzu’nda yapılan Minik Erkekler Türkiye Şampiyonası’na 18 ilden 25 kulüp ve yaklaşık 350’nin üstünde sporcu katıldı. Maçlar 5’er dakikadan 4 periyot halinde 7’şer oyuncu üzerinden oynanıyor. Samsun’da yapılan ilk sutopu müsabakası olması açısından da önem taşıyan şampiyonluk mücadelesi 4 gün boyunca sürecek.
Turnuvanın ilk günkü müsabakalarına Galatasaray damga vurdu. Galatasaraylı minikler, ilk maçlarında ESTİ’yi 10-1 ve ODTÜ’yü de 13- 1 mağlup etti. Turnuvada bugün alınan diğer sonuçlar ise şöyle:
ENKA - Bursa Büyükşehir Belediyesi: 21-0
Bodrum Yarımada - İTÜ GVO: 23-2
ASSK - Kurtuluş: 22-1
Bakan Kılıç’tan sporculara başarı dilekleri
Turnuvayla ilgili açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 13 yaş grubu sutopu sporcularının tecrübe kazanması ve bu sporu sevmeleri amacıyla gerçekleştirilen şampiyonada mücadele eden tüm takımlara başarı diledi. Kılıç, “Ülke sporunun daha iyi yerlere gelebilmesi için olarak özverili bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle küçük yaştaki sporcularımızın gelişimlerini daha iyi tamamlaması ve gelecek yıllarda hem Avrupa, hem de dünya arenasında ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilmeleri adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Bu düşünce ile çıktığımız yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Minik sutopu sporcularımızın Samsun’daki şampiyonada kendilerini en iyi şekilde göstereceğine inanıyorum. Şampiyonada mücadele edecek olan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.