Muğla'nın Yatağan ilçesinde, eski okçuluk sporcusu olan aile hekimi Dr. Ejder Sözen'in çalıştırdığı Muğlaspor Okçuluk Takımı, katıldığı şampiyonlarda büyük başarılara imza atıyor. İlçe merkezine 18 kilometre uzaklıktaki Bencik Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli Dr. Sözen tarafından dört yıl önce kurulan okçuluk takımı, başarılarını sürdürüyor. 10 ile 14 yaş arasındaki 14'ü kız, 4'ü erkek 18 sporcudan oluşan takım, 26-30 Ağustos 2015 tarihlerinde yapılacak Türkiye Minikler Okçuluk Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Ejder Sözen, okçuluğa yeni sporcular kazandırmak amacıyla 2011 yılında çalışmalarına bir sporcuyla başladığı, zamanla sayının 18'e yükseldiğini söyledi. Takım kurulduğu günden bu yana çok sayıda bölgesel ve ulusal yarışmaya katıldıklarını, her yarışmanın sporculara ayrı bir tecrübe kazandırdığını ifade eden Sözen, "2007 ile 2010 yılları arasında okçuluk sporu yaptım. Bencik Mahallesi'nin 2010 yılından beri aile hekimiyim. Buraya gelir gelmez faaliyetlere bir sporcuyla başladım. Şu an 18 sporcum var. İlk sporcum olan Emircan'la dört aylık bir çalışmanın arından Türkiye şampiyonasına gittik, Türkiye ikincisi oldu. İlk zamanlar, üç sporcu yapabilir miyim diyordum. Her yarışmanın ardından bu sayı sürekli arttı. Bugüne kadar hiçbir turnuvadan elimiz boş gelmedik. Dört yılda sekiz Türkiye şampiyonasında toplamda 43 madalya, 12’i de Türkiye rekoru. Bundan sonraki hedefimiz, milli takımda sporcu bulundurmak. Sporcularımın tamamı minikler kategorisinde, sadece ikisi yıldız oldu. 2016 yılıyla beraber sporcularımın önemli bir kısmı yıldız kategorisine geçecekler. Milli takımlar, yıldız kategorisiyle başlıyor. Ülkemizi temsil etmek istiyoruz." dedi.

Takımın 12 yaşındaki sporcusu Gülçin Balı, yarışmalar için büyük emek verdiklerini dile getirerek, "Çok çalışıyoruz. Bu emeklerimizin boşa çıkmayacağını düşünüyoruz. Çok iyi sonuçlarla döneceğiz. Milli takıma girmek istiyorum. Olimpiyatta ta Türk bayrağı taşımak istiyorum. Takımın bir parçası olduğum için çok mutluyum." diye konuştu. 14 yaşındaki sporcusu Tuğba Çaylı ise 3,5 yılda katıldığı turnuvalarda üç altın, dört gümüş ve üç bronz madalya kazandığını, ayrıca üç Türkiye rekoru kırdığını söyledi. Çaylı, en büyük hedefinin milli takıma girmek ve makaralı yay kategorisinde olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etmek olduğunu belirtti. Okçuluğa dört yıl önce ablasının ardından başladığını belirten 13 yaşındaki Songül Lök de bu sürede beş altın ve bir gümüş madalya elde ettiğini, iki de Türkiye rekoru kırdığını ifade etti. Çalışma yapmak için uygun bir alanları olmadığını belirterek, "Kış aylarında âtıl vaziyette olan tütün deposunda, yaz aylarında ise Aile Sağlığı Merkezi'nin arka bahçesinde yapıyoruz. Haftanın her günü okul çıkışı antrenman yapıyoruz.” ifadelerini kullandı. 14 yaşındaki sporcusu Sena Köpüş, takımın 3,5 yıldır bir parçası olduğunu vurgulayarak, bugüne kadar girdiği yarışmalarda iki gümüş ve iki bronz madalya kazandığını söyledi.