Adana’da düzenlenen Minik Erkekler Sutopu Türkiye Şampiyonası’nı Enka Spor Kulübü kazandı.

Atatürk ve 100. Yıl Yüzme Havuzu’nda, 4 gün süren 27 kulübün katıldığı şampiyonanın finalinde, ENKA Spor rakibi Galatasaray’ı yenerek şampiyon oldu. Adanalı Özgür Yarar ile Bayram Gürler hakem çiftinin yönettiği karşılaşmayı ENKA Spor 7-5 kazandı.

Sutopu Federasyonu İl Temsilcisi Ertunç Tansuğ, 4 gün boyunca sorunsuz bir şekilde müsabakaları tamamladıklarını belirtti. Tansuğ, "Çekişmeli geçen müsabakalar sonunda ENKA Spor şampiyon oldu. İkinciliği Galatasaray, üçüncülüğü ise Bodrum Yarımada Spor Kulübü elde etti. Adana Çınarlı Spor Kulübü ise dördüncü oldu. Turnuvaya katılan tüm takımları başarılı performansları için kutluyorum." diye konuştu.

Konuk takımlara Adana misafirperverliğini gösterdiklerini ve tüm sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini belirten Tansuğ, tesis ve diğer konularda sürekli destek olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’a teşekkür etti. Turnuva boyunca Bodrum Yarımada Spor Kulübü’nden toplam 64 gol atan Canberk Osmancık gol kralı olurken, en iyi kaleci ödülünü ise Bodrum Yarımada Spor Kulübü’nden Oğulcan Önder aldı.

A Milli Bayanlar Sutopu Takımı’nın 11 Eylül Cuma günü Adana’da kampa gireceğini de belirten Tansuğ, Adana’nın sutopu merkezi olduğuna vurgu yaparak, Bölgesel Lig U14, U17, U19 ve büyük erkekler müsabakalarına da ev sahipliği yapacaklarını sözlerine ekledi.