Türkiye Basketbol İkinci Ligi (TB2L) 28.haftasında Mondi Melikşah Üniversitesi, evinde Mersin Büyükşehir Belediye’yi 85-80 mağlup etti.
Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Mersin Büyükşehir Belediye takımı oldu. Konuk ekip maça 7-2'lik seri ile başladı. Oyunun bu bölümünden Leemire Golwirenin bulduğu üçlüklerle öne geçen Mondi Melikşah Üniversitesi ilk periyodu 28-18 üstün tamamladı. İkinci periyotta da üstünlüğünü koruyan Turuncu-beyazlılar soyunma odasına 49-36 önde gitti. Üçüncü periyota da etkili başlayan ev sahibi ekip, bu periyodu da 68-56’lık üstünlükle tamamladı. Son periyot tam bir heyecan fırtınasına şahit oldu. Konuk ekip farkı bir ara 3 sayıya kadar düşürse de Mondi Melikşah Üniversitesi rakibinin öne geçmesine izin vermedi ve karşılaşmayı 85-80 kazandı.
Maç sonrası konuşan Mondi Melikşah Üniversitesi Baş Antrenörü Doğan Deniz: “Uzun süre önde götürdüğümüz bir maç oldu. Son dakikalarda Mersin iyi baskı kurdu ama kazanmasını bildik. Bu galibiyet bizi play-off yolunda biraz olsun rahatlattı. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Mersin takımına da diğer maçlarında başarılar diliyorum.” diye konuştu.