Beşiktaş'ta yeni sezon hazırlıklarının yanı sıra futbolcuların sağlık kontrolleri de devam ederken, Türkiye’de ilk defa uygulanan 'Monilabb Analizi' de yapıldı.

Sabah yapılan antrenmana sağlık taramaları nedeniyle katılamayan futbolcular, Oğuzhan Özyakup, Cenk Tosun, Tolgay Arslan, Kerim Frei, Serdar Kurtuluş, Ersan Adem Gülüm, Veli Kavlak, Günay Güvenç, Ramon Motta, Atiba Hutchinson ve Ömer Şişmanoğlu Acıbadem Sports’ta sağlık kontrolünden geçti.

Detaylı kan tetkikleri yapılan futbolcular; ortopedi, iç hastalıkları, göz, kulak burun boğaz, genel cerrahi ve kardiyoloji bölümlerinde muayene edildi. Sağlık kontrolleri; akciğer, kardiyak testleri ve radyolojik kontrollerin yapılmasıyla tamamlandı.

Sporculara Türkiye’de ilk defa uygulanan ve detaylı ölçümler sonrasında hem güncel fiziksel yeterliliklerini hem de tüm anatomik bölgeler için sakatlık risk yüzdelerini ve faktörlerini ortaya çıkaran 'Monilabb Analizi' yapıldı. Bu analiz sonucunda, sağlık ve kondisyoner ekibine sunulacak raporlar doğrultusunda sezon öncesi her oyuncu için bireysel egzersiz ve optimal yüklenme aralıkları belirlenecek. Ayrıntılı analizler sonrasında futbolcuların toparlanma amaçlı Soğuk Oda’ya girerek sağlık kontrollerini tamamladılar.