Antalyaspor Teknik Direktörü Jose Morais, pazar günü oynayacakları Osmanlıspor maçında 3 puan almak istediklerini söyledi. Morais ayrıca Eto’o’nun sakat olduğunu ancak maçta oynayacağını açıkladı.
Süper Lig’in ilk haftasında sahasında Osmanlıspor’u ağırlayacak Antalyaspor, maçın hazırlıklarını Antalya Arena’da yaptığı antrenmanla sürdürdü. Kırmızı-beyazlı takımda Teknik Direktör Jose Morais antrenman öncesi oyuncularıyla soyunma odasında 10 dakikalık bir toplantı gerçekleştirdi. Antrenmana ısınma hareketleriyle başlayan kırmızı-beyazlılar, istasyon koşusu ve açma germe hareketlerinin ardından taktik çalışmasına geçti. Teknik Direktör Morais, taktik çalışmasında basın mensuplarının dışarı çıkmasını istedi. Antalyaspor, taktik çalışmanın ardından antrenmanı tamamladı. Kaleciler taktik antrenman öncesi kaleci antrenörü ile çalışırken, daha sonra takıma katıldılar. Antalyaspor’da yapılan çalışmaya sakatlığı bulunan dünyaca ünlü golcü oyuncu Samuel Eto’o katılmadı.
Morais: “Osmanlıspor güçlü bir takım ama 3 puan alacağız”
Hafta sonu zorlu bir maç oynayacaklarının ifade eden Morais, “Uzun bir hazırlık dönemi geçirdik. Sezona şu anda hazırız. Geçen sezon iyi bir sezon geçirdik. Bunu da bu sezon tekrarlamak istiyoruz. Hafta sonu oynayacağımız maça dönecek olursak güçlü bir rakiple oynayacağız. Osmanlıspor sezonu bizden önce açtı. Hali hazırda Avrupa Kupası maçları için 5 maç oynadılar. Güçlü bir takım ama elimizde kendi evimizden 3 puanla ayrılmak için her türlü durumumuz var. Geçen sene olduğu gibi yine bu sene de taraftarlarımızı da hesaba katıyoruz. Onların desteği kaçınılmaz bizim için. Takıma evimizde ateşleyen çok önemli bir faktör taraftarlar bizim adımıza” dedi.
“Hedefimiz her maçı kazanmak”
Bu seneki hedeflerinin geçen seneki başarının üstüne çıkmak olduğunu dile getiren deneyimli çalıştırıcı Morais, “Geçen sene iyi bir sezon geçirdik. Bu seneki hedefimizde aynı şekilde geçen seneki gibi iyi bir sezon geçirmek bizim açımızdan. Sahamız dışında oynadığımız maçlarda daha iyi sonuçlar almayı hedefliyoruz. Bu sene ve evimizde oynadığımız maçlarda aldığımız puanları korumayı hedefliyoruz geçen seneki maçlarda olduğu şekilde. Bizim hedefimiz her zaman daha iyi olmak ve 3 puan almak. Çünkü kazanmak önemli. Kazanmak için oynanmayan maçları ben anlamıyorum. Hedefimiz her maçı tamamen kazanmak" şeklinde konuştu.
“Eto’o sakat ancak pazar günü oynayacak”
Eto’o’nun sakatlığının olduğunu ancak pazar günü sahada kendisine yer vereceğini de dile getiren Antalyaspor Teknik Direktörü Morais açıklamalarını şöyle tamamladı:
“Şu an itibariyle Eto’o’yu pazar günü için hesaplıyorum. Oynayacağını düşünüyorum. Sakatlığı ile ilgili henüz çok net bir bilgim yok. Doktorla henüz görüşmedim.”