Muay Thai Milli Takımı Başantrenörü Yılmaz Çeken, Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda organizasyondan çok memnun kaldıklarını, bu nedenle dünya şampiyonasına hazırlanan Milli Takım Kampı’nın birini Adana’da yapacaklarını söyledi.

Adana’daki yarışmaların aynı zamanda milli takım seçmeleri niteliği taşıdığına vurgu yapan Çeken, kilolarında ilk 4’e giren sporcularla Kastamonu, İstanbul ve Adana’da hazırlık kampları yapacaklarını belirtti. Çeken konuşmasında, "Adana’daki organizasyondan çok memnun kaldık. Bu nedenle Avrupa ve Dünya Şampiyonası’na hazırlanan milli takımın Adana’da kamp yapmasını uygun bulduk." ifadelerine yer verdi.

Türkiye’de yeni federasyon olmasına rağmen Muay Thai’de dünya genelinde önemli başarılar sağlandığının altını çizen Çeken, "Türkiye’de 10 yıllık geçmişi olmasına rağmen 102 ülke arasından ilk 4 içindeyiz. Bu durum bizleri mutlu ediyor. Ancak, milli takıma daha çok önem verilmesini bekliyoruz. Federasyon Başkanı Halil Durna ve yöneticiler sponsor bulmak için gerçekten büyük çaba gösteriyor. Çok yetenekli kadın ve erkek sporculara sahibiz. Sponsor kuruluşların futbolun dışındaki branşlara da destek olmaları gerekir. İnşallah Avrupa ve dünya şampiyonalarından madalyalarla döneriz." diyerek sözlerini tamamladı.