Türkiye Muay Thai Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan Alt Genç, Üst Genç ve Büyükler Türkiye Şampiyonası Adana’da başladı.

Muay Thai Federasyonu Asbaşkanı Şakir Bayramoğlu, Yüreğir Serinevler Spor Salonu’nda gerçekleştirilen müsabakaların 6 gün süreceğini belirterek, şampiyonaya 875 sporcunun katıldığını söyledi.

Muay Thai sporunun sürekli geliştiğini ve yaygınlaştığını, hakem, antrenör, sporcu ile kulüp sayısının artığını ifade eden Bayramoğlu, konuşmasında şunlara yer verdi: “Türkiye şampiyonası için hava koşulları ve deneyimli ekibe sahip olan Adana’yı özellikle tercih ettik. Salonda 3 ringin kurulması çok isabetli oldu. Çünkü 70 hakemin görev yapacağı 3 ringde günde 100’ün üzerinde müsabaka yapacağız. Adana organizasyondan tam not aldı. Burada dereceye giren sporcularla büyük olasılıkla Tayland’a yapılacak Dünya Şampiyonası ile Avrupa Kupası ve Avrupa şampiyonasına katılmaya hak kazanacak.”

Bayramoğlu, yarışmanın aynı zamanda milli takım seçmeleri niteliği taşıdığını belirterek, Milli Takım Başantrenörü Yılmaz Çeken ile Yardımcısı Orhan Doğan ve diğer antrenörlerin 6 gün boyunca müsabakaları yakından izleyerek milli takımın sporcularını belirleyeceklerini de sözlerine ekledi.

Müsabakaları izleyen Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nın Adana’da yapılmasını sağlayan Federasyon Başkanı Halil Durna ile yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Hadi, Yüreğir Spor Salonu’na 3 ringin kurulduğunu ve diğer eksiklerin tamamlandığını, turnuvada hiçbir konuda aksama yaşanmayacağını belirterek, “Sporcu, hakem, antrenör ve yönetici toplamda bin kişinin katılımıyla spor turizmi yaşanacak. Tüm hedefimiz konuk ekiplerin kentimizden iyi izlenimle ayrılmasıdır.” diye konuştu.