Bursa'nın Mudanya ilçesinde 1924 yılında kurulan ve başarılı bir mazisiyle Bölgesel Amatör Lig'de mücadelesini sürdüren Mudanyaspor Kulübü'nün olağan genel kurulunda yönetim ve denetime talip çıkmazken, yönetimsiz kalan kulüp kayyuma düştü.

Mudanya Marmarabirlik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen 208 üyeden 17'sinin katıldığı genel kurulun divan başkanlığını Esnaf Teşkilatları Başkanı Emir Ali Usta yaptı. Olağanüstü kongreyle göreve gelen Rüştü Cozlan ve ekibinin aday olmadığı genel kurulda, divan heyeti üç kez yaptığı anonstan sonra aday çıkmayınca yasa gereği geçici görevi devraldı.

'BU DURUMA DÜŞMESİNİ İSTEMEZDİK'

Mudanyaspor'da bir yıl görev yaptığı kulüp başkanlığına yeniden aday olmayan eski başkan Rüştü Cozlan, kulübü maddi imkanlardan yoksun olarak kendi katkıları ve maddi-manevi destekleriyle bugüne kadar getirdiklerini söyledi. Mudanya Belediyesi'nin yeterli desteği vermemesi ve yönetimdeki diğer üyelerin de taşın altına elini koymamaları sonucu başkanlığı yürütecek gücü kalmadığını ifade eden Cozlan, görevi bırakmalarının en büyük nedeninin maddi destek bulamamak olduğunu kaydetti.

Belediye tarafından kulübe 300 bin lira verildiği yönündeki iddiaları da yalanlayan Cozlan, yerel yönetimden sadece malzeme ve nakdi olarak toplamda 130 bin lira yardım yapıldığını belirterek, tüm deplasman giderlerini cebinden karşıladığını söyledi.

GEÇİCİ YÖNETİM KAYYUMA DEVREDECEK

Öte yandan Hüseyin Has ve Süleyman Çevik ile birlikte Mudanyaspor'u kayyuma götürecek geçici yönetimi oluşturan Divan Başkanı Emir Ali Usta ise genel kurulda diğer maddelere geçmeden kulübü en kısa sürede Mudanya Asliye Hukuk Mahkemesi'ne yapacakları müracaatla kayyum heyeti atanmasını sağlayacaklarını kaydetti. Kulübün 91 yıllık çınar olduğunu ifade eden Başkan Emir Ali Usta, mevcut yönetimin görevini tam olarak yaptığını ve onlarca külfeti üstlenerek takımı Bölgesel Amatör Lig'e getirdiğini belirterek teşekkür etti.