Muğla'nın Menteşe ilçesinde, "Otizmde Sporla Yaşam" projesi tanıtıldı. Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)'nın destekleriyle üç ay sürecek projeyle otistik rahatsızlığı bulunanlara spor eğitimleri, halk oyunları gösterisi, sergi, konser, piknik ve doğa yürüyüşleri yaptırılacak.

Muğla Zihinsel Engelliler Derneği'ne ait, GEKA, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi'nin desteklediğ projenin tanıtım kokteyli, Konakaltı Kültür Merkezi'nde verildi. Dernek Başkanı Menderes Çetinözlü, açılış konuşmasında 1996 yılında kurulan derneklerinin her geçen büyüdüğü belirterek, "Otizmde Sporla Yaşam projesi, otistik bireylerin spor yapmalarını sağlayacak. Destek veren her kesime teşekkür ediyorum." dedi. Proje koordinatörü Ali Salih Eroğlu ise her 88 bireyden birisinin otistik rahatsızlığı olduğunu söyledi. Türkiye'de 650 bin otizmli bulunduğunu kaydeden Eroğlu, "Otizmle mücadelenin tek çaresi spor. Proje kapsamında, gönüllü arkadaşlarımızın destekleriyle otistik rahatsızlığı bulunanlara spor eğitimleri, halk oyunları gösterisi, sergi, konser, piknik ve doğa yürüyüşleri yaptırılacak." ifadelerini kullandı.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş de engelli vatandaşlara yönelik her projeye destek vermeye hazır olduklarını dile getirerek, "Bizler de engelsiz bir yaşam için birçok projeye imza attık. Engelli vatandaşlarımıza akülü ve tekerlekli sandalye yardımında bulunduk. Bunun yanında iki adet engelli aracı şarj istasyonu kurduk. Engelli vatandaşlarımızın, hayata karışmak için evden dışarı attıkları her bir adımla yaşadığımız kent daha da değişip renklenecek ve farklı anlamlar kazanacaktır diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.