Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce yapımına başlanan 25'ten fazla spor tesisinin büyük kısmının tamamlandığı, bir kısmının da bitme aşamasına geldiği bildirildi. İl Müdürü Bekir Çeker, yaptığı açıklamada hedeflerinin il genelinde gençlerin spor yapmasını sağlamak olduğunu belirterek, "Biz yapılan bu tesislerle Muğla'da uzun yıllardır konuşulan alternatif turizme yeni bir soluk getireceğimize inanıyoruz." dedi.

Menteşe ilçesinde yıllardır âtıl durumda olan ya da son derece kötü durumda hizmet veren binaların bulunduğu futbol sahalarını revize ederek yeniden yaptıklarını anlatan Çeker, Ortaköy'de üç, Düğerek, Merkez ve Kötekli'de birer olmak üzere toplam altı adet saha yapıldığını söyledi. Muğla'nın birçok spor faaliyetine evsahipliği yapmaya aday olduklarını belirterek, "Gelinen noktada, adı spor turizmiyle alınan illere bir alternatif daha ortaya koyduğumuza inanıyorum. İl genelinde bir stadyum, sekiz spor salonu, beş gençlik merkezi, bir yüzme havuzu, üç sentetik yüzeyli futbol sahası, dört futbol sahası soyunma odası, iki tribün yapımını gerçekleştirdik." şeklinde konuştu.

Muğla'da 2015-2016 sezonunda bölgesel, ulusal ve uluslararası 200'den fazla organizasyonla 50 binden fazla sporcu, antrenör, idareci ve spor tutkununu ağırlayacaklarını dile getiren İl Müdürü Çeker, "Ayrıca Fethiye'de yapılan 2 bin 500 kişilik spor salonu, Seydikemer'de yapılan 500 kişilik salon ve halihazırda var olan salonla Fethiye bölgesi, ılıman iklimiyle özellikle Avrupa'daki önemli basketbol ve voleybol takımları için bir cazibe merkezi olmaya aday. Yine Marmaris ve Bodrum'da, mevcut salonların yanısıra yapımına başlanan biner kişilik, son derece modern ve içinde antrenman salonları da barındıran salonların da bitmesiyle dünyanın gözde yaz turizmi cazibe merkezlerimiz, kış aylarında da özellikle Kuzey Avrupa ülkelerinin kamp merkezi olmaya aday hale getirilecek." diye konuştu.