Tunceli’de 'Çadırını kap ve gel' sloganıyla düzenlenen 1. Ulusal Munzur Rafting ve Doğa Yürüyüşleri Festivali sona erdi.

Fırat Kalkınma Ajansı ve Munzur Adrenalin Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübü'nün (MADOSK) iş birliğiyle düzenlenen 1. Ulusal Munzur Rafting ve Doğa Yürüyüşleri Festivali’ne Türkiye’nin çeşitli illerinden rafting takımları, dağcılar, bisiklet grupları ile motosiklet grupları katıldı. Gruplar 4 gün boyunca birbirleriyle yarıştı. Festival sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları verildi.

Munzur Çayı kıyısında gerçekleşen törene, Belediye Eşbaşkan Yardımcısı İbrahim Kasun, İl Vali Yardımcıları, kurum temsilcileri, Belediye Gençlik Danışma ve Sosyal Etkinlik Merkezi (GENÇSEM) danışanları ve çok sayıda kişi katıldı. Festival ödül töreninde kısa bir konuşma yapan Munzur Adrenalin Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübünün (MADOSK) Başkanı Nazım Arsan, 4 gün süren festivali başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Belediye Gençlik Danışma ve Sosyal Etkinlik Merkezi (GENÇSEM) danışanlarına ikincilik kupaları Eş Başkan Yardımcısı İbrahim Kasun tarafından verildi. Kasun, Munzur Vadisi’nin dünyada eşine az rastlanır güzelliklere sahip olduğunu belirterek, "Bu doğal güzellikler, HES ve barajlarla yok edilmek isteniyor. Bu tür etkinliklerin devam etmesi ve buranın turizm haline dönmesi için vadi üzerinde yapılması istenen projelerin son bulması gerekiyor." dedi.