Murat Cavcav, Gençlerbirliği Kulübü’ne başkanlık için aday olacağını açıkladı.

Gençlerbirliği’nin efsane başkanı ve kulübün babası olarak nitelendirilen İlhan Cavcav’ın vefat etmesinin ardından oğlu Murat Cavcav başkanlığa aday olacağını açıkladı. Cavcav, 18 Şubat Cumartesi günü yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurulu’na Gençlerbirliği’nin tüm üyelerini davet ederken, Gençlerbirliği için çok önemli kararlar alacaklarını kaydetti.

Gençlerbirliği resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Başkanımız İlhan Cavcav’ı 22 Ocak 2017 günü ebediyete uğurladık. Bu vesileyle bir daha başkanımız ve babamızın kaybı sonrasında bizlerle beraber olan ve acımızı paylaşan herkese teşekkür ediyorum. Gençlerbirliği yaşadığı sürece onun adı da yaşayacaktır. Bu gerçek, başkanımızın hem vekili hem oğlu olarak beni daha da sorumlu kılıyor. Bunun farkındayım.

Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün tüzüğü yaşadığımıza benzer bir durumda başkanvekilini en geç doksan gün içinde genel kurula götürmekle görevlendirmiştir. Yönetim Kurulu üyeleriyle yaptığımız değerlendirmede kulübümüzün en yetkili organı genel kurulumuzu ivedi bir şekilde toplamayı uygun bulduk. 18 Şubat Cumartesi günü MEB Şura Salonu’nda Olağanüstü Genel Kurulu’nda üyelerimizle bir araya gelerek Gençlerbirliği için çok önemli kararlar alacağız.

Geçtiğimiz günler boyunca Gençlerbirliği camiasının şahsıma gösterdiği destek ebedi başkanımız İlhan Cavcav’ın bıraktığı bayrağı daha ileri taşımak konusunda bana güven verdi. Camiamızı, İlhan Cavcav’ı ve beni yakından tanıyan bir yönetim kurulu listesiyle beraber genel kurulun onayını alarak önümüzdeki dönem Gençlerbirliği’ne hizmet etmeye hazırım.

Gençlerbirliği Spor Kulübü başkanlığına adayım. Bu kutlu görevi gururla üstlenirken her üyemizin desteğini almak şahsım ve arkadaşlarım için son derece önemlidir. Gerek Cumartesi günü gerekse daha sonraki günlerde bütün Gençlerbirliği camiası olarak hep beraber olacağımıza eminim. Bütün üyelerimizi Gençlerbirliği’ne yakışır bir birlikteliği sergilemeye çağırıyor ve genel kurulumuza davet ediyorum."