Denizli’de kamp yapan Spor Toto Basketbol Ligi takımlarından Muratbey Uşak Basketkbol Takımı’nın Koçu Ozan Burgaz, hedeflerinin Avrupa Kupasını Türkiye’ye getirmek olduğunu söyledi.
Denizli’de yeni sezon hazırlıklarını sürdüren ve şehir turuna çıkan Muratbey Uşak Basketbol Takımı’nda Başantrenör Ozan Burgaz, yeni sezon hedefleri konusunda açıklamalarda bulundu.
Burgaz, yaptığı açıklamada, "Öncelikle Denizli halkına, Denizli Valisine, Belediye Başkanına ve Sayın Rektöre çok teşekkür ediyoruz. 10 gündür burada kamptayız, gayet güzel geçiyor, çok verimli. Denizli bizim komşu ilimiz, Afyonkarahisar ve Kütahya buralarda basketbol yok. Biz aynı zamanda Ege Bölgesi’nin de takımıyız. Onun için ha Uşak, ha Denizli bizim için değişen bir şey yok. Burayı da kendi evimiz gibi görüyoruz, tüm Denizli halkını da yeni sezonda yanımıza bekliyoruz” dedi.
“Kupayı almak istiyoruz”
"Biz her zaman yukarıları zorlayan bir takımız" diyen Burgaz, "Geçen sene play-off oynadık ve Şampiyonlar Ligi’ni hak ettik. Bu sene de play-off oynayıp, Şampiyonlar Ligi kupasını almak istiyoruz, bunu üstüne basa basa söylüyoruz. Kupayı Uşak’a getirmek istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda çalışıyoruz” diye konuştu.
Ademoğlu: "Denizli bizim için geleneksel bir yer oldu"
Hazırlık kampına ilişkin açıklamalarda bulunan takım kaptanı Mesut Ademoğlu ise, “Denizli bizim için geleneksel bir yer oldu, geçen sene de bize çok uğurlu gelmişti. Çok hoş karşıladılar, Denizli halkına çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir kamp ortamı oldu, başarılı geçiyor. Sorunsuz bir şekilde atlatıyoruz” diye belirtti.
“İlk hedefimiz play-off’u geçmek”
Şampiyonlar Ligi’ne katılmak istediklerini belirten Ademoğlu, “Avrupa’da hedefimiz ilk önce turu geçmek istiyoruz. Şampiyonlar Ligi’ne katılmak istiyoruz. Şampiyonlar Ligi’nde de gidebileceğimiz kadar gideceğiz. Tabi arkamızda bütün Ege’nin desteğini hissediyoruz, Denizli’de Ege’nin bir parçası, bunu da gittiğimiz her yerde hissettiriyorlar. İnanılmaz bir sevgi seli var. Bence bunu aratmayacak, bunun avantajını kullanarak en yüksek seviyeye gitmeye çalışıyoruz. İnşallah muvaffak oluruz” diye konuştu.
Bir tatlıcıda mola verilmesi üzerine Türk tatlıları hakkında konuşan Amerikalı oyuncu Darryl Monore de, “Türk tatlıları öncelikle çok güzeldir. Alıştığımızdan biraz değişik ama çok güzel, çok lezzetlidir. Burada değişik şeyler denemek benim için çok büyük bir mutluluk. Sezon hedeflerine gelince kampta bir araya gelerek, bir kimya oluşturmaya çalıştık, en önemlisi de odur. Sezona hazırlık yapıyoruz, en önemli tarafı beraber zaman geçiriyoruz, idmanlar yapıyoruz, onun için burada bir aradayız” şeklinde konuştu.
“Her maçı kazanmak istiyoruz”
Yeni sezon hedeflerine ilişkin de konuşan ABD’li Basketbolcu Monroe, “Kazanabildiğimiz kadar maç kazanıp, gidebileceğimiz en iyi seviyeye gitmeye çalışacağız. Bundan başka bir hedefimiz yok. Maç maç, bakacağız oraya” ifadelerini kullandı.