Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, sporcularının Las Vegas'da yapılan Dünya Güreş Şampiyonası'nda başarılı olduklarını, milli güreşçilerin şu andaki hedefinin ise Rio Olimpiyatları olduğunu söyledi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) İstanbul'daki Merkezi'nde yapılan medya toplantısında konuşan Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, ABD'de Las Vegas'ta sporcularının başarılı olduğunu söyleyerek onlara teşekkür etti.

Yaklaşık bir ay önce ABD'de Las Vegas şehrinde yapılan Dünya Güreş Şampiyonası'nın önemine vurgu yapan Başkan Musa Aydın, "Bu şampiyona diğer dünya şampiyonalarından çok farklı bir şampiyona idi. Çünkü Rio Olimpiyat Oyunları öncesi en son yapılan dünya şampiyonası idi. Burada güreşçilerimiz hakikaten çok büyük başarılar elde ettiler. Çok büyük bir zafer kazandılar. Ben altın madalya alan hem Selçuk Çebi'yi hem Rıza Kayaalp'i hem de Taha Akgül'ü huzurlarınızda tebrik ediyorum." dedi.

"BİRÇOK OTORİTE VE ANTRENÖRÜ ÇEBİ GÜREŞİ BIRAKSIN DİYORDU"

Spor branşları içinde en zor olanın bireysel sporlar olduğunu belirten Başkan Musa Aydın, grekoromende altın madalya alan Selçuk Çebi'nin 35 yaşında olmasına rağmen 3. kez dünya şampiyonu olduğunu söyledi. 22 Haziran'da Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılan Avrupa Oyunları'nda Selçuk Çebi'nin performansının oldukça düşük olduğunu da belirten Başkan Musa Aydın, şöyle devam etti:

"Birçok güreş otoritesi, antrenörü Selçuk Çebi artık güreşi bıraksın diyordu. Selçuk'u dünya şampiyonasına niye getirdiniz diye eleştiri de bulundular. Fakat Selçuk bu eleştirilerden büyük bir ders çıkararak, azim ve gayretle çalışarak 3. kez dünya şampiyonluğunu elde etti. Kendisini tebrik ediyorum ve bütün gençlere de örnek olmasını diliyorum."

Başkan Aydın, diğer altın madalya kazanan Rıza Kayaalp'in ise büyük bir iş başararak herkesi şaşırttığı belirterek, "Çünkü finalde karşılaştığı Kübalı efsane güreşçi Lopez ile karşılaşacağı zaman salonda 5 bin kişi varsa hemen hemen hepsi Kübalı Lopez'in yeneceğini düşünüyordu. Ama Rıza gerçekten çok büyük bir performans gösterdi. O dev rakibine rağmen bunu başardı. Çünkü Rıza 120 kilo, Lopez 140 kilo idi. 10 kilo düşerek gelmiş, bir gün sonra yeyip içince 130 kiloya çıkıyor. Rıza Kayaalp böylesi bir efsaneyi devirdi ve dünya şampiyonu oldu. Büyük bir zafere imza attı." dedi.

Güreşte hafif sıkletlerde büyük hareketlilik olduğunu ama buna rağmen 57 kiloda bile dünya şampiyonasında finalde 10-0'lık maçların olmadığına da dikkat çeken Başkan Musa Aydın, ağır sıklette Taha Akgün'ün de büyük bir iş başardığını ve rakibini 10-0 yendiğini söyledi.

Başkan Aydın, alınan 3 şampiyonluğun da kendileri için büyük bir anlam ifade ettiğini belirterek, 1 dakikada biten Taha Akgün'ün mücadelesiyle ilgili ise "Taha Akgün çok zor olan bir durumu gerçekleştirdi ve 1 dakika gibi bir sürede 10 - 0'lık bir skor aldı. Herkesin bildiği gibi ağır sıkletlerde 1-0, 2-0 gibi, 2-1 gibi maçlar biterken, Taha Akgün 1 dakika içerisinde büyük bir performans göstererek rakibini yendi ve dünya şampiyonu oldu." diye konuştu.

Başkan Aydın, Taha Akgün'ün 1 dakika içinde rakibini sayı tuşu etmesinin, Rıza Kayaalp'in bir efsaneyi bitirmesinin ve Selçuk Çebi'nin de 35 yaşında olmasına rağmen 3. kez dünya şampiyonu olmasının kendileri için övünç kaynağı olduğunu söyledi. Başkan Aydın, "Şimdi buralarda aldığımız bu başarıların hepsini 2016 yılında Brezilya'da Rio'da yapılacak Rio Yaz Olimpiyat Oyunları'nda da göstereceğiz. Hedef artık Rio Olimpiyatları." diyerek sözlerini tamamladı.