Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Dünya Şampiyonası’nda elde ettiklerinin büyük başarının olimpiyat oyunlarına yansıyacağını söyledi.

Amerika’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda sonrası Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Ankara spor basını ile bir araya geldi. Dünya Şampiyonası’nda 18 yıl aradan sonra 3 altın madalya kazanılmasını değerlendiren Aydın, gelecek ile ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Türk güreşine gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı medya temsilcilerine teşekkür ederek sözlerine başlayan Federasyon Başkanı, “Zorlu bir süreçten geçiyoruz ve her geçen gün, olimpiyatlara bir adım daha yaklaşıyoruz. Milli takımlarımıza sağladığımız psikolog ve diyetisyen desteğinin meyvelerini yavaş yavaş almaya başladık. Taha Akgül, Rıza Kayaalp ve Selçuk Çebi’nin başarılarını, diğer milli güreşçilerimizin performansı ile perçinlemek istiyoruz. Yaklaşık 10 aylık bir hazırlık sürecimizin kaldığı Rio Olimpiyatları’na Türk güreşi olarak damga vuracağız.” diye konuştu.

Önlerinde uzun bir zaman olduğuna dikkat çeken Aydın, Dünya Şampiyonası sonrası 4 güreşçinin olimpiyat oyunları için vize aldığını daha sonra yapılacak olan uluslararası kalifikasyon ve Avrupa Şampiyonası müsabakalarında bu sayıyı daha da artıracaklarını kaydetti.