Galatasaraylı Muslera, Galatasaray'da her yıl şampiyonluk yaşamak istediğini söyledi.
Takımın kamp yaptığı otelde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan yıldız kaleci, kendisine transfer teklifleri olduğu şeklindeki söylemlere "Bana direk teklif gelmedi. Medyada konuşulanları kaale almıyorum. Burada mutluyum." diye cevap verdi.
Muslera, kendisini her zaman geliştirmek istediğini ve şampiyonlukları olan bir takımda oynadığını geleceğini iyi hissettiği için burada devam etmeyi planladığını kaydetti.
ŞAMPİYONLUK YARIŞI
Yıldız kaleci, bu sezonki şampiyonluk yarışı ve 4. yıldız içinse şunları dile getirdi:
"Bu sene hedef 4. yıldız. Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında kıyasıya rekabet var. Her sene şampiyonluk yaşamak istiyorum. Her sene hedefimiz şampiyonluk. Sezon sonu gülen taraf biz oluruz."
Taraftarların kötü günlerde bile her zaman kendisine destek olduğunu kaydeden Muslera, "Bizde her takımın yaşacağı sıkıntılı peryottan geçtik. Taraftlar her zaman bana pozitif davrandı. Kötü peryottan çıkmayı başardık. Eski günlerimize döndük." diye konuştu.
Takımın eski teknik direktörü Cesare Prandelli ile yeni teknik direktör Hamza Hamzaoğlu hakkında ise yıldız kaleci, "Her antrenör çalışma stili farklı. 4 yıl İtalya'da oynadı. Orada farklı bir çalışma sistemi var. Değişik ülkelere gittiğiniz zaman adaptasyon süreci uzun sürebiliyor. Hamza Hamzaoğlu yerli bir antrenör, takımın isteklerini anlayabiliyor. Prandelli ile aralarında böyle bir fark olduğunu düşünüyorum." diye cevap verdi.
Öte yandan savunmada oynayan Chedjou'nun Afrika Kupası'na gidecek olmasından dolayı savunmada yaşanacak sıkıntılar konusunda ise Muslera, şunları ifade etti:
"Chedjou'nun yerine oynayacak oyuncularla onun yerini doldurabiliriz. Tabiki onun yerine oynayanlar onun kadar doldurabilecek mi görmemiz gerekiyor. Onun yerini dolduracak oyuncularımız var."
Türkiye'de gelecek yıl uygulanacak yabancı oyuncu kuralı hakkında ise yıldız eldiven, "Her sene yabancılar kuralı değişiyor. Kuralları koyanlar belli fazla eleştiri değil sadece adapte olmamız lazım." diye konuştu.
NEUER, BAŞKA GEZEGENDEN GELMİŞ GİBİ OYNUYOR
Muslera, FIFA'nın Altın TOP ödülü arasında yer alan Alman kaleci Neuer'in dünyanın en iyi kalecisi olduğunu vurgulayarak, "Neuer, başka bir gezegenden gelmiş gibi oynuyor.Eğer oy kullanma şansı olsaydı Messi ve Ronaldo yerine Alman kaleciye oy vereceğini sözlerine ekledi.