Rusya Spor Bakanı Vitaliy Mutko, 2018 Dünya Kupası’nın yapılacağı ülke seçimlerinde yönetmenliğe göre hareket ettiklerini açıkladı.

Rusya’nın Samara kentinde Rusya 2018 Organize Komitesi toplantısı yapıldı. Toplantıya Rusya Spor Bakanı Vitaliy Mutko ve FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke de katıldı. Toplantının ardından basın karşısına çıkan Spor Bakanı Mutko, “Ben Dünya Kupası ve olimpiyatların nasıl alındıklarını daha önce de gördüm. Cumhurbaşkanı, Uluslararası Olimpiyat Komitesi binasında tüm üyelerle görüşürdü. Biz bu yönetmenliğe göre hareket ettik. Eğer bir şey olsaydı 2-3 yıl içinde ortaya çıkardı.” diye konuştu.

Mutko, tek endişe ettiği şeyin iftira olduğunu sözlerine ekledi.

‘RUSYA, DÜNYA KUPASI’NA EN İYİ ŞEKİLDE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK’

Hesap verecek hiçbir durumun olmadığını söyleyen Mutko, bu zamana kadar organize edilen dünya kupası organizasyonlarının en iyisi kendilerinin yapacağını iddia etti. Her şeyi gönülden yapmak istediklerini söyleyen Mutko, Sochi’de yapılan kış olimpiyatlarını da örnek göstererek, "Rusya'nın en iyi Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacağından emin." dedi.

Kremlin İdari Başkanı Sergey İvanov, 2018 Dünya Kupası’nın Rusya’da yapılacağından kimsenin kuşku duymaması gerektiğini söyledi. İvanov, "2018 Dünya Kupası için Rusya’nın seçilmiş olması çoğunun hoşuna gitmiyor olabilir. Ancak seçimler yapıldı ve iptal edilmesi için bir neden yok. Gerçekten bu sadece spor ve futbol değil." şeklinde konuştu.

27 Mayıs tarihinde ABD Adalet Bakanlığı'nın başlattığı, eski ve yeni FIFA başkan yardımcılarının da dahil olduğu yolsuzluk ve rüşvet iddialarını soruşturması başlatılmıştı. Soruşturma sonrası beşinci kez FIFA başkanı seçilen İsviçreli Sepp Blatter, seçildikten yalnız dört gün sonra istifa etmişti. Bu bağlamda 2018 Rusya ve 2022 Katar’da yapılacak Dünya Kupası etkinliklerin de iptal edilmesi gündeme gelmişti.