Dünya Tekvando Şampiyonası’nın 4. günü gündüz seansında mücadele eden milli sporcu Nafia Kuş, yarı finale yükselerek madalyayı garantiledi.

Nafia Kuş, yarı final mücadelesini yarın yapacak. Şampiyonanın bu akşam seansında ise Servet Tazegül ve Nur Tatar yarı final müsabakalarına çıkacaklar.

Rusya’nın Chelyabinsk kentinde devam eden Dünya Tekvando Şampiyonası’nın 4. gününde gündüz seansında milli tekvandocular Hatice Kübra Yangın, Nafia Kuş ve Mehmet Dolaş tatamiye çıktı. Traktor Arena’da düzenlenen şampiyonada sporcularımızdan Nafia Kuş, yarı finale yükselerek madalyayı garantilerken, Hatice Kübra Yangın ve Mehmet Dolaş elendi.

Bayanlar +73 kiloda tatamiye çıkan Nafia Kuş, ilk turdaki Kolombiyalı rakibi Jessica Paola Bravo Hernandez’in diskalifiye olması nedeniyle ikinci tura yükseldi. Milli tekvandocu, ikinci turda İranlı Akram Khodabandeh ile karşılaştı. Büyük heyecana sahne olan maçın son saniyelerine 8-6 geride giren Nafia Kuş, rakibini 9-8 mağlup ederek çeyrek final vizesini aldı.

Bu turda Dünya sıralamasında ilk sırada yer alan Meksikalı Briseida Acosta ile karşılaşan genç sporcumuz, rakibiyle başa baş bir mücadele sergiledi. Normal süresi 3-3 biten müsabakada rakibini altın vuruşla yenen Nafia Kuş, yarı finale yükseldi. Nafia Kuş, yarın TSİ 17.30’da yarı finalde İngiltere’den Bianca Walkden ile finale yükselebilmek için karşı karşıya gelecek.

Erkekler 54 kiloda mücade eden ve ilk turu maç yapmadan geçen Mehmet Dolaş, ikinci turda Ukrayna’dan Maksym Sukhomlin’in 7-3 mağlup etti. Üçüncü turda Şili’den Camilo Perez ile karşılaşan milli sporcu, rakibine 11-7 yenilerek şampiyonaya veda etti.

Bayanlar 53 kiloda tatamiye çıkan Hatice Kübra Yangın ise, ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda Yunanistan’dan Adriana Asprogeraka’ya 11-9 yenilerek elendi.

SERVET VE NUR DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU İÇİN

Şampiyonada, akşam seansında Servet Tazegül ve Nur Tatar yarı final müsabakalarına çıkacaklar.

Dünya Tekvando Şampiyonası’nda bayanlar 67 kilo ve erkekler 68 kiloda yarı final müsabakaları TSİ 17.00’de başlayacak. Bayanlar 67 kiloda Nur Tatar, yarı final programındaki 2. karşılaşmada Kolombiya’dan Katherine Dumar, Servet Tazegül ise 4. karşılaşmada Kore’den Dong-yun Shin ile karşılaşacak. Sporcularımız rakiplerini yenmeleri durumunda Dünya şampiyonluğu için tatamiye çıkacak.

3 SPORCUMUZ DAHA TATAMİYE ÇIKIYOR

Dünya Tekvando Şampiyonası’nın 5. günü gündüz seansında bayanlar 73 kiloda Furkan Asena Aydın ile erkekler 87 kiloda Serdar Yüksel ve +87 kiloda Ali Sarı ilk müsabakalarına çıkacaklar.