İstanbul'da Arnavutköy'de yapılan Nanbudo Dünya Kupası'nı Hırvatistan kazandı.

Bu yıl 4. kez düzenlenen Nanbudo Dünya Kupası, Arnavutköy Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Arnavutköy Belediyesi ve Türkiye Nanbudo Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Başta Rusya, Hırvatistan, İran, Fas ve Azerbaycan olmak üzere 11 farklı ülkeden toplamda 200 sporcunun katıldığı organizasyonda ağır sıklette Hırvatistan takım halinde kupaya uzanmayı başardı.

Kata şampiyonu olan Türk sporcuların da gösteri maçı yaptığı organizasyonda kısa bir konuşma yapan Türkiye Nanbudo Federasyon Başkanı Salih Çam, "Türkiye’de ilgi görmeye başlayan Nanbudo’yu daha fazla kişiye ulaştırmak istiyoruz. Bizlere bu konuda destek veren Arnavutköy Belediyesi’ne teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Turnuvayı yerinde seyreden Dünya Nanbudo Genel Sekreteri Peter Turkovic ise Nanbudo’yu daha fazla sevdirmeye başladıklarını belirterek, "Türkiye’de çok güzel ve katılımı yüksek bir organizasyon gerçekleştirdik. Bu yüzden çok mutluyum. Önümüzdeki yıl da Nanbudo için Türkiye’ye yeniden geleceğim." dedi.