Türk basketbolunun yetiştirip NBA'e armağan ettiği genç oyunculardan Enes Kanter, Oklahoma City Thunder (OKC) ile 4 yıllığına 70 milyon dolarlık kontrata imza atmasından sonra ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Son kontratıyla NBA'nin en prestijli oyuncuları arasında yer alan Enes Kanter, Ramazan Bayram Namazı'nı Chicago'da yaşayan Türklerin kurduğu Turkish American Society'nin Turkuaz Kültür Merkezi'de kıldı. İmamın vazini dinleyen ve ardından da Ramazan Bayram Namazı'nı kılan 23 yaşındaki genç yetenek, namaz sonrasında cemaatle bayramlaştı ve kendisini sevenlerle resim çektirdi. Resim çektirmek isteyenlerin taleplerini geri çevirmeyen Enes Kanter, Chicago'daki Türkler, Türkmen, Kırgız, Kazak, Azeri, Özbek, Tacik, Boşnak, Arnavut ve diğer milletlerden müslümanlarla birlikte bayram kahvaltısı yaptı.

Bu arada Turkish American Society'nin Turkuaz Kültür Merkezi'de çocuklar için düzenlenen eglenceler, bayram harçlıkları da gurbette yetişen cocuklarda bayram bilincinin oluşması için olumlu bir etken olarak gösterildi. Turkuaz Kültür Merkezi'nde bayram namazına ve kahvaltıya katılan vatandaşlarla sohbet eden NBA'in ünlü oyuncusu Enes Kanter, gurbetteki Türklerin de ilgi odağı oldu.

Enes Kanter, bir hayranının cep telefonu ile çektiği görüntüde, 'Bunu Türkiye'ye göndereceğim, kısa bir bayram mesajı vermek ister misin?' demesi üzerine verdiği kısa mesajda, "Buradan bütün Türkiye'ye selamlarımı yolluyorum. Allah, inşallah bu bayramın zenginliğini bize güzel bir şekilde yaşatır. Bir de hüzünlü gurbetteki büyüğüme saygılarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.