Amerikan Basketbol Ligi'nin (NBA) en değerli yıldız oyuncuları, Türkiye’yi ve NBA'deki temsilcimiz Enes Kanter'i övdü.

NBA’ın güçlü takımlarından Oklahoma City Thunder'in (OKC) all-star oyuncuları Russell Westbrook ile Kevin Durant Türkiye’yi ziyaret etmek istediklerini söyledi. Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı ile hafta sonu yaptıkları maç sonrası Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Westbrook, Fenerbahçe ile oynamanın iyi bir tecrübe olduğunu ve takımın iyi olduğunu söyledi.

Dünyadaki en iyi Türk oyuncunun Enes Kanter olduğunu ve Oklahoma City Thunder’de oynadığını belirten Westbrook, "Türkiye’de bir defa bulundum. Kapalı Çarşı’yı gezdim. 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye’yi yenmiştik. Ama çok önemli değil." dedi.

Bir başka yıldız oyuncu Kevin Durant ise Türkiye’de (İstanbul) iki defa bulunduğunu, bir daha gitmek istediğini söyledi. Enes’in Türkiye’yi zaman zaman kendisine anlattığını belirten ünlü oyuncu, "Türkiye’de 2 defa bulundum. Türkiye’ye tekrar gitmeyi dört gözle bekliyorum. Türk takımı Fenerbahçe ile oynamak zevkliydi." diye konuştu.

Takım arkadaşı Enes Kanter için 'kardeşim' diye hitap eden Durant, "Kardeşimle birlikte bu yıl fırtınalar estireceğiz." diye konuştu.