LONDRA (AA) - ATP Dünya Turu Finalleri'nde son dört yılın şampiyonu Novak Djokovic, turnuvaya ilk kez katılan Avusturyalı tenisçi Dominic Thiem karşısında geriye düştüğü maçı 2-1 kazandı.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki 20 bin kişilik O2 Arena'da oynanan finallerin açılış maçının ilk setinde iki sporcu da birer kez yakaladığı servis kırma şanslarında başarılı olamadı ve 6-6 eşitliğin ardından kazananı belirlemek için "tie-break"e gidildi.

23 yaşındaki Thiem'in 2-0 üstünlüğüyle başlayan bu bölümde Sırp sporcu sayılarda 2-2 eşitliği sağladı ancak ilk servislerinde ve derin toplarında çok iyi bir performans sergileyen Avusturyalı tenisçi, rakibini "passing shot" vuruşuyla çaresiz bıraktığı sayıyla bir seri yakalayarak 6-3 öne geçti.

Genç rakibinin iki kez üst üste çift hata yapmasından yararlanarak durumu 6-6'ya getiren Sırp tenisçi, 17. puanda 9-8'lik skorla ilk kez öne geçti. Sonraki bölümde Djokovic'e sadece bir sayı veren Thiem, "tie-break"i 12-10, 76 dakika süren seti de 7-6 kazanarak ilk kez boy gösterdiği turnuvada 1-0 üstünlük sağladı.

Sonuncusu bu yılki Fransa Açık yarı finali olmak üzere rakibiyle karşılaştığı 3 maçı da kazanan Djokovic, oyuna tamamen hükmettiği ve sadece 10 kez puan verdiği 22 dakika süren ikinci seti 6-0 alarak durumu 1-1'e getirdi.

Üçüncü oyununda servis kırarak avantaj yakaladığı final setinde fazla zorlanmayan Sırp sporcu, yedinci oyunda bir kez daha servis kırdı ve seti 6-2, 122 dakika süren mücadeleyi de 2-1 kazanarak son şampiyon unvanıyla geldiği turnuvaya iyi bir başlangıç yaptı.