Adana ve Tarsus'ta düzenlenen 2014-15 UEFA U17 Kızlar Avrupa Şampiyonası Elit Tur 1. Grup ilk maçında Finlandiya'yı 2-1 mağlup eden Kızlar U17 Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Necla Güngör Kırağası; aldıkları galibiyetten ötürü çok mutlu olduklarını dile getirerek, oyuncularıyla gurur duyduğunu ve verdikleri mücadeleden ötürü kendilerini tebrik ettiğini belirtti.

Aldıkları bu galibiyetle, İzlanda'da düzenlenecek finallere katılma yolunda şanslarını oldukça arttırdıklarını belirten Kırağası, ''Elit Tur'da mücadele etmeden önce Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in büyük desteğini almıştık. Kendisi, dün de kampımızı ziyaret ederek bizlere moral vermişti. Sayın Terim'in görev başına geldiğinden beri kadın futboluna son derece destek veriyor. Bizim de bu destek ve güveni boşa çıkartmamamız gerekiyor. Biz de, tüm takım olarak kendimize bu sözü vermiştik. Diğer yandan; kadın antrenörlerin futbolda devamlılığının olabilmesi için ayrı bir misyonumuz olduğunu düşünüyorum. Bunu da elde ettiğimiz başarılarla yerine getireceğimize inanıyorum.'' diye konuştu.

Öte yandan; Kızlar U17 Milli Takımı'nın oyuncuları, Finlandiya karşısında aldıkları galibiyeti dün, kampa gelerek kendilerine moral ve destek veren Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e armağan ettiklerini belirttiler.