Orduspor Kulübü eski Başkanı Nedim Türkmen, 4 Haziran Cumartesi günü yapılması planlanan ancak çoğunluk sağlanamadığı takdirde 11 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek olağanüstü kongrede iki şartının yerine getirilmesi halinde başkanlığa aday olacağını açıkladı.
Üç yıl içinde Süper Lig’den 3. Lig’e kadar düşen Orduspor, kongreye hazırlanıyor. Yaşar Pamuk ve yönetiminin görevi bırakacağını açıklamasının ardından 4 Haziran Cumartesi günü yapılması beklenen, çoğunluk sağlanamadığı takdirde 11 Haziran’da gerçekleştirilecek olan olağanüstü kongre için henüz hiçbir isim adaylığını açıklamadı. Ancak aday olması beklenen eski Kulüp Başkanı Nedim Türkmen, iki şartla aday olacağını duyurdu.
Türkmen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Orduspor Kulübü’nün bir dernek olduğunu ancak genel kurul üyelerinin kapatabileceğini belirtti. Hiçbir genel kurul üyesinin bu yönde oy kullanmayacağına göre bu tartışmaların boş olduğunu belirten Türkmen, “Kulüp amatör kümeye bile düşse tüzel kişiliği sürdüğü sürece borçları ortadan kalkmaz. Ordu’nun profesyonel liglerde tek takımı var iken bu takımın kapatılmasını isteyenlerin amacı nedir? Borcu olan takımlar kendilerini feshetse Türkiye’de 4 takım kalıyor. Süper Lig’den düşeli 3 yıl olmasına rağmen geliri olmadan bu takım ayakta tutulmuşsa bundan sonra da tutulabilir” dedi.
Türkmen açıklamasında, aday olmak için iki şartının bulunduğunu da belirterek, şartlarını şöyle açıkladı:
“Borç rakamını sürekli abartarak kulübün kapanmasını isteyenler bugünkü değeri 15 milyon lira olan Durugöl Tesisleri’ne mi göz dikti? Maalesef ki öyle. Durugöl Tesisleri’ni Orduspor’un elinden almak isteyenler ki onlar kendilerini çok iyi biliyor. Sözleşme süresi sonu olan 2025 yılına kadar tesisin Orduspor’da kalacağını kamuoyuna açıklamaları, kongrede şirketleşme kararı çıkması ve mevcut oyunculardan hiçbirinin satılmaması şartları gerçekleşirse ekibimle yönetime talibim.”