UEFA Şampiyonlar Ligi'nin son şampiyonu Barcelona ile geçen sezon UEFA Avrupa Ligi kupasını kazanan Sevilla, 40. UEFA Süper Kupa maçında karşı karşıya geldi. Boris Paichadze Dinamo Arena'daki nefes kesen maçta Barcelona, uzatmalarda Sevilla'yı 5 - 4 yenerek UEFA Süper Kupası'nın sahibi oldu.

Gürcistan’ın Tiflis kentinde oynanan karşılaşmada 4-1 geriye düşen Sevilla, ikinci yarının sonuna doğru 4 - 4 beraberliği yakalamayı başardı. Sevilla, hemen maçın başında 3'üncü dakikada Banega'nın serbest vuruştan attığı golle 0 - 1 öne geçti. Erken golün şokunu üzerinden çabuk atan Barcelona, Messi’nin 7. ve 16. dakikalarda serbest vuruştan kaydettiği gollerle 2 - 1 üstünlüğü yakaladı.

İlk yarının bu skorla bitmesi beklenirken, 44. dakikada Luis Suarez’in akıl dolu pasına ayak koyan Rafinha, skoru 3 - 1 yaptı. İkinci yarının başında 51. dakikada Suarez’in ayağından bir gol daha bulan Barça, 4 - 1 öne geçti.

Maçı bırakmayan Sevilla, 57. dakikada Reyes ile farkı ikiye indirdi. Dakika 71’de hakem, Barçalı defans oyuncusu Mathieu’nun ceza sahası içinde Konoplyanka’ya yaptığı hareketi 'penaltı' olarak değerlendirdi. Penaltıyı kullanan Gameiro, kaleci Ter Stegen’i avladı ve skoru 4 - 3’e getirdi.

Bununla yetinmeyen Sevilla, Konoplyanka’nın 81. dakikada attığı golle 4 - 4 beraberliği yakalamayı başardı ve maçı uzatmaya taşıdı.

Uzatmalarda Sevilla kalesini ablukaya alan Barcelona, aradığı golü 115. dakikada buldu.

Ceza sahası dışında kazanılan serbest vuruşu kullanan Messi, Sevilla defansına çarparak geri dönen topa bir daha vurdu. Sevilla kalecisi Beto, Messi’nin vuruşunu çıkarmasına rağmen ondan dönen topu Pedro Rodriguez tamamladı ve skoru 5 - 4 yaptı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Barcelona, 40. UEFA Süper Kupası’nı müzesine götürdü.

Barcelona’da sakatlanan Neymar ve milli yıldız Arda Turan, FİFA yasağından ötürü forma giyemedi.

Geçen sezon Barcelona, Juventus’u finalde 3 - 1 yenerek Şampiyonlar Ligi şampiyonu, Sevilla ise Ukrayna’nın Dnipro takımını 3 - 2 yenerek UEFA Avrupa Ligi şampiyonu olmuştu.

2006’da Monaco’da oynanan UEFA Süper Kupa maçında Sevilla, Barcelona’yı 3 - 0 yenerek herkesi şaşkına çevirmişti.

2014'teki UEFA Süper Kupa maçında ise Devler Ligi'nin şampiyonu Real Madrid, Sevilla'yı 2 - 0 mağlup etmiş ve kupayı müzesine götürmüştü.