New Balance’ın düzenlediği New Balance Bozcaada Koşusu, 9 Mayıs’ta Bozcaada’da 3 bin koşucunun katılımıyla 5. kez koşulacak.

"Bir adım bir kişiyi harekete geçirir, bir kişi toplumu harekete geçirebilir. Bir toplum dünyayı harekete geçirebilir. İnsanlar hareket ettiğinde mükemmel şeyler meydana gelir…" sloganıyla gerçekleştirilecek koşuya ilgininin büyük olduğu belirtildi.

Bu yıl 5. düzenlenecek olan New Balance Bozcaada Koşusu’nda binlerce profesyonel ve amatör sporcu, Bozcaada’da bahara canlılık, tazelik ve hareket katmak için koşacak. 3 bin kişinin katılacağı New Balance Bozcaada Koşusu, yarı maraton ve 10 kilometre olmak üzere 2 kategoride gerçekleştirilecek.

Koşu, 9 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00’te Jandarma Komutanlığı önünde başlayıp, Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek. 10 kilometre koşanlar, bu parkurda 4,5 kilometreden geriye dönerek Cumhuriyet Meydanı’nda koşularını bitirecekler. Yarı Maraton koşan koşucular ise parkur haritasında işaretli bölgeden koşarak tam tur yapacaklar. Koşucular, maraton öncesi Geyikli-Bozcaada seferleri yapılan Bozcaada iskelesine yaklaşık 200 metre uzaklıkta bulunan Cumhuriyet Meydanı’nda buluşacak.

Bozcaada’da New Balance Minikler Koşusu’nda da, 4-8 yaşındaki çocuklar, en az anne ve babaları kadar efor sarf edecek. Ailelerine meydan okuyacak olan minik sporcular, 200 metrelik parkurda koşacak.