İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'de 2016-2017 sezonuna tarihinin en kötü performansıyla başlayan Fenerbahçe'de, son haftalarda forvetlerin çıkışa geçmesi takıma önemli katkı yaptı.

Süper Lig'in ilk 5 haftalık bölümünde toplam 3 gol atan forvet oyuncuları, Fenerbahçe'nin son 5 haftadaki 11 golünün 7'sine sahip oldu.

Ligde 7 haftadır kaybetmeyen Fenerbahçe'de, 10 haftalık periyotta Van Persie 4, Emmanuel Emenike 3, Aatif Chahechouhe 2 ve Moussa Sow ise 1 gole imza attı. Sakatlığı devam eden ve bu yüzden ligde sadece 43 dakika görev alan Brezilyalı forvet Jose Fernandao ise sarı-lacivertliler adına skora katkı yapamadı.

Fenerbahçe'de forvetler yaptıkları 6 asistle de ön plana çıktı. Emenike 3, Van Persie 2, Chahechouhe ise 1 asistle takıma katkı verdi.

Forvetler atıyor, Fenerbahçe kazanıyor
Fenerbahçe, bu sezon forvet oyuncularının gol attığı 6 maçın 5'ini kazandı, birinde ise beraberlik yaşadı.

Golcülerinin sahneye çıktığı maçlarda sarı-lacivertliler, Kasımpaşa, Gaziantepspor, Atiker Konyaspor, Kardemir Karabükspor ve Akhisar Belediyespor'u mağlup ederken, Osmanlıspor'la deplasmanda berabere kaldı.

Van Persie'ye ilk 11 yaradı
Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Van Persie, son 5 haftada attığı 4 golle takımına önemli katkıda bulundu. Ligin ilk haftalarında fizik eksikliğinden dolayı ilk 11'de şans bulamayan Van Persie, son 4 haftada ise 11'de sahaya çıktı. Van Persie, ilk 11'de sahaya çıktığı maçlarda 3 gol attı.

Son iki haftaya Chahechouhe damga vurdu
Fenerbahçe'de son iki haftaya damgasını Faslı oyuncu Chahechouhe vurdu.

Takımın UEFA listesine alınmayan Faslı hücum oyuncusu, çalışmalarının karşılığında, Hollandalı teknik adam tarafından 9. hafta Kardemir Karabükspor karşısında ilk kez 11'de sahaya sürüldü.

Fenerbahçe'nin 5-0 kazandığı maçta bir gol atan Faslı futbolcu, dün ilk 11'de çıktığı Akhisar Belediyespor maçında da bir gol ve asistle başarılı bir performans ortaya koydu. Her iki maçta da doksanar dakika sahada kalan Chahechouhe, Advocaat'ın gözüne girmeyi başardı.

Emenike'den 6 gole katkı
Fenerbahçe'nin Nijeryalı futbolcusu Emenike, Van Persie gibi bu sezon ligde takımı adına 6 gole katkıda bulundu.

Kasımpaşa, Atiker Konyaspor ve Gaziantepspor maçlarında birer gol atan Emenike, 3 kez de arkadaşlarına gol pası verdi. Nijeryalı futbolcu, Kasımpaşa maçında 2, Akhisar Belediyespor karşılaşmasında ise 1 asist yaptı.

Sow'dan tek gol
Fenerbahçe'nin Senegalli forveti Sow, diğer 3 forvetin gerisinde kaldı.

UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Manchester United'a attığı röveşata golüyle dikkati çeken Sow, Süper Lig'de istediği şansı bulamadı ve takımı adına sadece 1 gol kaydetti.