Bursa Nilüfer Kaymakamlığı bünyesinde Nilüfer Belediyesi ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl 14. kez düzenlenecek Uluslararası Spor Şenlikleri 20 Nisan’da başlayacak.

Yarışmaya katılacak 14 bin sporcu 25 branşta mücadele edecek. Nilüfer’de tam bir ay sürecek şenlik için geri sayım başladı. Bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek olan Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri ile kentin spora doyacağı belirtildi.

Nilüfer Belediyespor Kulübü ve Nilüfer Kent Konseyi’nin katkılarıyla 20 Nisan’da başlayacak olan 14. Uluslararası Spor Şenlikleri’nin bilgilendirme ve program toplantısı, Nilüfer Belediyesi halk evi basın toplantı odasında düzenlendi. Yürütme kurulu üyeleri, çeşitli okullardan idareci ve öğrencilerin katıldığı toplantıda konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bir ay boyunca sürecek olan dev organizasyon hakkında bilgi verdi. Amaçlarının spor şenliklerine kentteki tüm öğrencilerin katılımını sağlamak olduğunu söyleyen Başkan Bozbey şöyle konuştu:

"2002 yılından itibaren bu projeyi Nilüferlilerle beraber yürütüyoruz. Spor Şenlikleri’ne Nilüfer’de okuyan 81 bin öğrencimizin katılımını sağlayacak bir organizasyon hedefimiz var. İşte o zaman gerçekten en büyük keyfi bizler alacağız. Amacımız sporun kenti Nilüfer’de hem halkımıza, hem gençliğimize, her yaştan insana spor kültürünü aşılamak, spor bilincini aşılamak ve onları sporun içine çekerek kardeşlik ve barış duygularının pekişmesini sağlamaktır."