Nilüfer Belediyesi ev sahipliğinde Bursa’da ilk kez düzenlenen 2016 Balkan Beach Tour’un ikinci gün maçları nefes kesti.
Nilüfer Belediyesi, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ve Balkan Voleybol Birliği (BVA) işbirliğiyle Nilüfer’de düzenlenen 2016 Balkan Beach Tour tüm hızıyla devam ediyor. Turnuvanın kadınlar kategorisinde Türkiye, Kosova, Romanya ve Bulgaristan, erkekler kategorisinde de Türkiye, Romanya, Sırbistan ve Yunanistan bir üst tura çıkan takımlar oldu. TVF Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nun yanındaki alanda kente kazandırılan Plaj Voleybolu Sahası’nda gerçekleşen turnuvanın ikinci günü de büyük heyecana sahne oldu. Sporseverlerin yoğun ilgi gösterdiği turnuvada, kadın ve erkek kategorilerinde mücadele eden Türkiye Milli Takımı sporcuları da başarılı maçlar çıkardı.
Kıran kırana geçen maçların kadınlar kategorisinde Türkiye’den Korucu-Tuğba ikilisi, Kosova’dan Janhari-İbrahimi ikilisi, Romanya’dan Matei-Vadia ikilisi, Bulgaristan’dan Mishonova-Angelova ile Koleva-Dinova ikilileri, rakiplerini geçerek bir üst tura yükseldi.
Erkekler kategorisinde Türkiye’yi temsil eden Urlu-Mermer, Karalı-Özbek ve Zorluer-Şafak ikilileri, rakipleri karşısında galip gelerek bir üst tura çıktı. Romanya’dan Virlan-Bodiceanu, Sırbistan’dan Basta-Kolariç ile Galasev-Klasniç ikilileri ile Yunanistan’dan Moniakis-Vandoros ikilisi üst tura yükselen diğer takımlar oldu.
Turnuvada, 5 Haziran Pazar günü çeyrek final, yarı final ve final maçlarının heyecanı yaşanacak.