Nilüfer Belediyespor Basketbol Takımı, Polonya’da düzenlenen Lublin Uluslararası U16 Basketbol Turnuvası’ndan Türkiye’ye gümüş madalyayla döndü.
Ulusal ve uluslararası alandaki başarılarıyla adından sıkça söz ettiren Nilüfer Belediyespor, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Mavi yeşil beyazlılar, Polonya’nın Lublin şehrinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Uluslararası U16 Basketbol Turnuvası’nda gümüş madalya almaya hak kazandı.
26 - 29 Mayıs 2016 tarihleri arasında Nilüfer’in kardeş şehri olan Lublin’de gerçekleştirilen ‘Lublin Uluslararası U16 Basketbol Turnuvası’na Litvanya, İsrail, İspanya, Belarus, Polonya, Sırbistan, Karadağ, Ukrayna bölge şampiyonları ve Türkiye’yi temsilen Nilüfer Belediyespor katıldı.
Nilüfer Belediyespor U16 Basketbol Takımı, ülkemizi başarıyla temsil etti. Toplam 12 takımın katıldığı turnuvanın ilk maçında Nilüfer Belediyespor, Belarus Bölge Şampiyonu Brest-Litovsk ile karşılaştı. Rakibi karşısında rahat bir oyun sergileyen Nilüfer Belediyespor sahadan 102-26’lık galibiyetle ayrıldı. İkinci maçını ev sahibi MKS Start Lublin ile oynayan mavi yeşil beyazlılar, rakibini 58 - 78 mağlup ederek gruptan birincilikle çıkmayı başardı.
Yarı finalde, geçen senenin şampiyonu olarak turnuvaya katılan İsrail’in Rishon Le Zion takımıyla başa baş geçen mücadelede tempoyu yükselten Nilüfer Belediyespor, maçın ikinci yarısında farkı açarak rakibini 86 - 69 mağlup etti ve adını finale yazdırdı.
Finalde Litvanya U16 Bölge Şampiyonu ve Ulusal Lig İkincisi Panevezys ile eşleşen Nilüfer Belediyespor takımı, maça iyi başlamasına rağmen hakem hataları ve kötü oyun sebebiyle ilk devreyi 52 - 35 geride kapattı. İkinci devrede mücadeleyi bırakmayan Nilüfer Belediyespor, rakibini yakalamasına rağmen hakem üçlüsünün taraflı yönetimi sebebiyle sahada gerilimin artmasından dolayı skor 94-87 iken sahadan çekilerek turnuvayı ikinci olarak tamamladı ve gümüş madalyanın sahibi oldu.Türkiye’nin farklı kentlerinden gelerek Lublin’de Erasmus öğrenci değişim programı kapsamında eğitimini sürdüren Türk öğrenciler de tribünlerde Nilüfer Belediyespor’a sürekli destek vererek enerjileriyle renkli görüntüler sergilediler.
Turnuva sonunda açıklanan enler listesinde, Nilüfer Belediyespor’dan Kaan Özen ‘En Değerli Oyuncu’ (MVP) olarak seçildi.