Son günü yaşanan 2015 Nisan ayında medyada spor sayfalarında Fenerbahçe kafilesine yapılan silahlı saldırı ön plana çıktı.

Geride bırakmak üzere olduğumuz 2015'in Nisan ayında yazılı basında çıkan spor haberleri içinde en çok Fenerbahçe’nin adının yer aldığı tespit edildi. Interpress tarafından düzenli olarak hazırlanan raporda, sarı lacivertli takımın deplasmanda Çaykur Rizespor ile oynadığı Süper Lig karşılaşması sonrası takım otobüsünün uğradığı silahlı saldırı ile Euroleague play off karşılaşmalarında son şampiyon Maccabi Electra Te Aviv’i eleyerek İspanya’da yapılacak olan Final Four’a kalan Fenerbahçe erkek basketbol takımının haberleri başta olmak üzere faaliyet gösterdiği tüm spor dalları dahil 12.224 haber ile ilk sırada yer aldığı ortaya çıktı.

Yapılan araştırmada Beşiktaş'ın 8.892 haberle ikinci sırada bulunduğu belirtilirken, Galatasaray’ın ise 8.607 haberle üçüncü sırayı aldığı belirlendi.

FENERBAHÇE KAFİLESİNE YAPILAN SİLAHLI SALDIRI SIRRINI KORUYOR

Bilindiği gibi 4 Nisan Cumartesi günü Süper Lig'in 26. hafta maçında Fenerbahçe, Çaykur Rizespor ile Rize Yeni Şehir Stadı'nda karşı karşıya gelmiş ve sahadan da 5-1 galip ayrılarak zirve yarışını sürdürmüştü. Sarı lacivertli ekip Çaykur Rizespor maçının ardından İstanbul'a gelmek üzere Rize'den ayrılmış, ancak Trabzon'un Sürmene ilçesinde silahlı saldırıya uğramış ve kafileyi taşıyan otobüsün şöforu ağır bir şekilde yaralanmıştı.

Silahlı saldırının gerçekleştiği ancak kafileyi taşıyan otobüs Sürmene girişindeki viyadükten geçiyordu ve otobüsün şöforu yaralandığı için de araç son anda durdurulmuş ve şarampole yuvarlanmaktan kurtarılmıştı.

Bu arada olayla ilgili Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, önce taşlı saldırı demiş, saatler sonra ise basit bir av tüfeği ile yapılan silahlı saldırı açıklamasını yapmıştı. Silahın bulunduğu, sosyal medya yardımıyla saldırıyı gerçekleştiren iki kişinin yakalandığı açıklanmış, ancak ne o silahın ne de yakalanan iki kişinin olayla ilgisinin olmadığı sonradan ortaya çıkmıştı. 30 Nisan 2015 tarihi itibariyle de Fenerbahçe kafilesine silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilerle ilgili hiç bir gelişme olmadı.