ADANA (AA) - Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Ziraat Türkiye Kupası F Grubu'nda 4. hafta erteleme maçında 4-1 kazandıkları Adana Demirspor maçına ilişkin "Ligin ikinci yarısının ilk maçı olan Gençlerbirliği müsabakası öncesinde önemli bir galibiyet" dedi.

Bilic, Adana'da dostça bir atmosferde maç oynadıklarını belirterek, Adana halkına teşekkür etti.

Büyük bir misafirperverlik gördüklerini, statta kendileri için çok güzel ve keyifli bir atmosfer olduğunu ifade eden Bilic, "Kazandığımz için mutluyuz. İyi bir oyun çıkardık. Özgüvenimizi yükselttik. Ligin ikinci yarısının ilk maçı olan Gençlerbirliği müsabakası öncesinde önemli bir galibiyet. Umarım Cenk Tosun'un sakatlığı da ciddi değildir. O da bir tahribat yaratmaz. Bizim için her anlamda olumlu bir akşam oldu" dedi.

"Beşiktaş ile Adanaspor arasında iyi niyet anlaşması yapıldı. Bundan haberiniz var mı?" şeklindeki soruya Bilic, konuya çok müdahil olmadığını, ancak kendisine göre iki kulüp için de faydalı bir anlaşma olduğunu belirtti.

- Daniel Opare transferi

Bilic, Daniel Opare'nın transferini de değerlendirerek, "Memnunum, Beşiktaş'a faydalı olacağını umuyorum" dedi. 

Transfer öncesi sözü edilen bazı isimlerin doğru olduğunu, bazı isimlerin ise medya tarafından ortaya atıldığını ifade eden Bilic, "Her gün iki-üç isim o pozisyon için mutlaka gündeme geliyordu. Kadroyu mutlaka güçlendirmemiz gerekiyordu. Hem sayı anlamında, hem de kalite anlamında. Bunu yaparken de kulübü maddi açıdan zarara uğratmamamız gerekiyordu. Dolayısıyla kolay bir transfer değildi" ifadesini kullandı.

- Üçüncü transfer 

"Kadronun zenginleşmesi sonucu oyun sisteminde bir değişikliğe gitmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna Bilic, "Sezonun ilk yarısında çok yoğun bir maç takvimi içerisinde oynadık. Çok dar bir takvimde 11 maç oynadık" diye konuştu.

Haftada 3 maç oynadıkları dönem olduğunu, bunun bedelini de ödediklerini aktaran Bilic, sözlerini şöyle tamamladı:

"Neyse ki bu bedeli kupada, telafi edilebilir bir kulvarda ödedik. Ligde bunun bedelini ödemedik. O zaman da söylemiştim 'iki-üç oyuncuyu kadromuza katarsak bizim için çok iyi olacak' diye. Çok geniş bir kadro istemedik hiç bir zaman. Bu sezon için mutlaka daha geniş bir kadro ihtiyacımız vardı. Kadroyu daha geniş hale getirirken de kaliteyi yükseltmemiz gerekiyordu. Halihazırda iki oyuncu transfer ettik. Umarım üçüncü oyuncunun transferi de gerçekleşecek."