Yeni sezon hazırlıklarını 11 Ağustos’tan itibaren kendi tesislerinde sürdürecek olan Yeni Malatyaspor’un tesislerinde hummalı bir çalışma var.
4 günlük iznin sona ermesiyle ligin ilk haftasında deplasmanda karşılaşacağı Mersin İdmanyurdu için Malatya’da toplanacak olan sarı-kırmızılılar, 8 günlük bir idman programının ardından Mersin’deki sıcak ve nemli havaya adapte olmak için birkaç gün önceden bu ile gidecek.
Yeni Malatyaspor’un Malatya’da toplanacak olması üzerine Orduzu’daki çim sahalar da antrenmana hazır hale getirildi. Yaz aylarından itibaren bakım ve gübreleme işi devam eden sahanın çimleri kısaltılarak yeni sezon için hazırlandı. İki çim sahayı da kullanılabilir hale getiren kulüp görevlileri, sahanın çizimini de yaparak, tesisleri hazır hale getirdi. Öte yandan her iki çim sahanın ön bölümüne su deposu inşası için temel atıldı. Sahaların sulama işlemi için kaynak yetersizliği vb. durumlar için hazır halde bekletilecek su deposu 60 tonun üzerinde su alarak her iki çim sahanın sulanmasını sağlayacak.