Transferdeki sessizliğini flaş bir isimle bozmakta kararlı Galatasaray'da Ada'dan gelen haber büyük heyecan yarattı. Liverpool'un alacağı yeni oyuncular için maaş bütçesini genişletmek istemesi ve bu doğrultuda Nuri Şahin ile yollarını ayıracağı bilgisi Sarı-Kırmızılılar'ı iştahlandırdı. Orta alanda özellikle Selçuk İnan'ın yükünü hafifletecek Nuri gibi bir oyuncuya ihtiyaç duyan Fatih Terim'in de genç yıldıza 'okey' verdiği bildirildi. Liverpool ile yollarını ayırdıktan sonra Real Madrid kampına katılması beklenen futbolcu için Galatasaray'ın muhatabı da bonservisini elinde bulunduran İspanyol kulübü. Daha önceki dönemlerde kadroda şans bulamayan Nuri'nin satışına ya da kiralanma seçeneğine sıcak baktığı bilinen Real Madrid'e Sarı-Kırmızılılar'ın alternatifli bir teklif sunacağı da edinilen bilgiler arasında. Daha önce de Türkiye'den teklifler alan, ancak bunları geri çeviren milli yıldızın bu kez Aslan'a 'evet' demesi bekleniyor.

Bu sezon 3 attı, 3 attırdı
Liverpool formasıyla toplamda 18 maça çıkan Nuri Şahin, 3 gol attı 3 de asist yaptı. Dortmund'da kariyerinin en iyi dönemini yaşayan Aslan'ın gözdesi, ardından Feyenoord'da kiralık oynadı, Dortmund'a geri döndü. Sonra Real Madrid'in yolunu tuttu. Mourinho çok şans vermeyince de  Liverpool'a kiralık gitti.

Ada'ya uyum sağlayamadı
Premier Lig'deki ilk dönemlerinde ilk 11'de forma giymeye başlayan Nuri, ilerleyen süreçte gözden düştü. Ada'ya uyum sağlayamayan  oyuncu, artık neredeyse sadece Liverpool'un rotasyon kadrolarında şans bulabiliyor. O nedenle de hayli mutsuz olduğu biliniyor.

Terim milli yapmıştı
Nuri Şahin'i Galatasaray'a yaklaştıran sebeplerden belki de en önemlisi Fatih Terim. Çünkü İmparator'un onun üzerinde büyük bir emeği ve yeri var. İlk kez 2005'te Fatih Terim'in teknik patron olduğu dönemdeki Almanya maçında A Milli formayı giyen Nuri Şahin, bir gol atma başarısı da göstermişti. İnter'in de istediği oyuncunun İstanbul'u seçme ihtimali bu nedenle yüksek.

Devler Ligi'nde oynayabiliyor
24 yaşındaki oyuncuyu Galatasaray'a cazip kılan nokta ise Nuri Şahin'in Avrupa avantajı. Liverpool ile Avrupa Ligi'nde oynayan yıldız futbolcu, eğer Sarı-Kırmızılılar'a transfer olursa statü gereği Şampiyonlar Ligi'nde oynayabilecek.