Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, tek düşüncelerinin Real Madrid olduğunu söyledi.

    Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, Final Four'a kalmaları sonrası kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu. Başından beri hedeflerinin bu olduğunu kaydeden başarılı antrenör, "Bu hedefe göre çalıştık. Maccabi Tel-Aviv karşısında 3 galibiyet aldık ve Final Four’a kaldık. İlk düşündüğümüz şey tabi ki hazır olmaktı. Benim takımımı çok iyi bir seviyede ve takımıma her zaman güvendim. Çok çalışarak bu seviyeye geldik. Çalışmalarımız devam ediyor çünkü hazır olmamız gerek. Bundan sonra önümüzde daha zor bir yol var. Çok daha fazla çalışarak hazır olacağız." diye konuştu.

    Sezon içerisinde yaşanan sakatlıklara rağmen sahaya konan performanstan memnun olduğunu da dile getiren Obradovic, "Zaman zaman sakatlıklardan dolayı zor dönemlerimiz oldu. Bizim için en zoru da antrenmanlar oldu. Ancak altyapıdan gelen sporcularımızla açığımızı kapatmaya çalıştık. Maccabi Tel-Aviv ile burada oynadığımız 2.maç öncesinde sakat oyuncularımız vardı ama buna rağmen oyuncularımız yine de görev almak istediler. Bu da beni mutlu ediyor. Geçtiğimiz akşam da bir İspanyol televizyonu ‘bizim’ iyi bir takım olduğumuzu ve kimyamızın iyi olduğunu söyledi. Bu başarıların hepsi oyuncular sayesinde oluyor. Kaliteli ve yetenekli oyunculardan kurulu bir takımız." açıklamasında bulundu.

"PANATHİNAİKOS MAÇI SONRASI HER ŞEY DEĞİŞTİ"

    Panathinaikos maçı sonrasında çok önemli bir değişim yaşandığının da altını çizen Zeljko Obradovic, "Panathinaikos maçı dönüm noktamızdı. Oturup konuştuk. Ama her zaman bir şansımızın olduğun biliyoruz. Her zaman bir topa bağlı bizim hayatımız. Bunun da bilincinde olan sporcularımız var. Bütün takım bunun farkında." ifadelerini kullandı.

    Real Madrid ile ilgili görüşülerini aktaran başarılı antrenör, "Real Madrid’in ev sahibi avantajı var, takım kimyası oluşmuş bir ekip. 2 yıldır final oynuyorlar. Real Madrid çok yetenekli oyuncularından kurulu ekip. Her pozisyonda tüm oyuncular skora katkı veriyor. Ama savunmasını çok değiştiriyorlar. Efes maçlarında da farklı savunma anlayışıyla oynadılar.Tek düşüncemiz Real Madrid. Buna göre hazırlanıp, savaşmamız gerekiyor. Herkesin şansı ve fırsatı var. Önemli olan bu nasıl kullandığınızdır." dedi.

Taraftarlarında kendilerini yalnız bırakmaması isteğinde bulunan Obradovic, sözlerini şöyle tamamladı:

"Maçlar öncesinde takımların stratejilerini bilip çalışıyoruz. Bütün oyuncuların görevi topu kullanmak. Savunmada da hücumda da sert olmak gerekiyor. Final Four maçı öncesinde lig maçlarımız var. Ben bütün taraftarların bizi yalnız bırakmamalarını istiyorum. Buraya gelip, bizi sonuna kadar desteklesinler. Taraftarımızın desteğiyle çok daha önemli başarılara imza atacağız."