Merkezefendi’de 50 bin metrekarelik alan üzerine kurulu Türkiye’nin en büyük Off-road pisti Cumhuriyet Bayramı gösterileri ile kapılarını açtı. Gösterileri izlemek için Denizli başta olmak üzere çevre illerden binlerce kişi Merkezefendi’ye yarışları izlemek için geldi.
Denizli’nin Merkezefendi ilçesi hafta sonunda adrenalin tutkunlarını ağırladı. Merkezefendi Belediyesi tarafından Saruhanlı mahallesinde inşa ettiği ve Türkiye’nin en büyüğü olma özelliği taşıyan Off-road pisti, açılışı bir etkinlikle gerçekleştirildi. Gösteride, Denizli’nin yanı sıra Muğla, Konya, İzmir, Antalya, Aydın gibi birçok ilden 42 sürücü mücadele etti. Çok sayıda vatandaşın izlediği gösterilerde, sporcular 20 kapıyı aşıp bitişe varmaya çalışırken, ortaya renkli görüntüler çıktı.
S1, S2, S3 ve S4 kategorilerinde yapılan yarışlarda, genel klasmanda Ömer Kondu, S1’de Bora Köse, S2’de Uğur Sural, S3’te Ömer Kondu, S4’te Yasal Kafes birinci oldu.
Düzenlenen etkinliğe Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, AK Parti Denizli Milletvekilleri ve protokol üyeleri katıldı.
Gösteriler öncesi ilk turu protokol üyeleri yaptı. AK Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin, Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin direksiyona geçerek performanslarını sergiledi.
“Bayan pilot tam not aldı”
Başta Denizli olmak üzere Marmaris, Fethiye, Datça, İzmir, Alanya, Konya, Beyşehir gibi çevre il ve ilçelerden katılan off-road araçlarının gösterileri nefes kesti. 43 off-road aracının gösterileri izleyenlerden tarafından dakikalarca alkışlanırken düzenlenen yarışa katılan bayan pilot Sena Çivi ve co-pilotu Bora Köse izleyenlerden tam not aldı. Meydana gelen kazalarda ise heyecan zirve yaptı. İzleyicilerde araçların pilotlarıyla birlikte heyecanı aynı anda yaşadı.
“Kupalar Sahiplerini Buldu”
Düzenlenen turnuvada kupalar da sahiplerini buldu. S1 klasmanında 101 kapı numaralı Sena Çivi ve co-pilotu Bora Köse ilk sırada bitirdi. S2 klasmanında 201 kapı numaralı Uğur Sunal lider oldu. S3 klasmanında 304 kapı numaralı Ömer Kondu ilk sırada yer aldı. S4 klasmanında 406 kapı numaralı Yasal Kafes birinci sıradaki yerini aldı. Genel klasman sıralamasında ise 304 kapı numaralı Ömer Kondu en iyi zamanlamayı yaparak şampiyon oldu. Şampiyona kupasını Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu takdim etti.
Merkezefendi İlçe Başkanı Muhammed Subaşıoğlu, “Burada hep beraber Denizlililer, Merkezefendililer çok güzel bir şekilde kutlama yapıyoruz. Cumhuriyet bayramını böyle güzel bir Off-road etkinliğiyle kutlamaktan dolayı son derece memnun olduğumu ifade etmek istiyorum. Yeni izleyicilerimizi alamıyoruz, çünkü trafik hakikaten kilitlenmiş bir durumdadır” dedi.
“Türkiye’nin en büyük Off-road pisti”
Türkiye’nin en büyük Off-road pisti olduğunu belirten Subaşıoğlu, “Bu konuda çok iddialıyız. 50 bin metre kare üzerine kurulu, yaklaşık 1900 metre 2 kilometre parkur uzunluğu olan Türkiye’nin en büyük Off-road pisti ama aynı zamanda en organize Off-road pistidir” diye konuştu.
“Merkzefendi’de Off-road’ı marka yapacağız”
’Merkezefendi’de Off-road’u tüm Türkiye’de marka yapmak istiyoruz’ diyen Subaşıoğlu, “Bugün burada federasyon yetkililerimizde bulunuyorlar. Onlar da gözlemci sıfatıyla bugün buradalar. İnşallah önce mahalli yarışları buraya alacağız, sonra ulusal yarışları, sonra da inşallah uluslararası yarışları burada yapmak istiyoruz. Çünkü bu gerçekten iddialı bir pist. Turizmle ilgili hep büyük laflar söylüyoruz ama içini doldurmak adına, etkinlik adına, faaliyet adına çevre şehirlerden insanları buraya getirebilecek tematik çalışmalara imzaları atmamız gerekiyor. Bu anlamda Off-road bence son derece verimli ve iyi bir seçim. Bütün etrafımızdaki illerden inşallah önümüzdeki dönem mahalle ve ulusal yarışlarda da tüm Türkiye’den vatandaşlarımız ve yarışmacılarımız buraya gelecekler. Çok sayıda yarışmacımız var ama maalesef belli bir sınırlama koymak zorunda kaldık. Çok büyük bir talep var. Bazı yarışçılarımızı yarışa aldıramıyoruz çünkü, vakit yetersizliği var. Pist yeterli ama vakit yeterli değil. Tüm Türkiye’den katılan sporcularımıza da çok çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.