Erzincan’ın İliç ilçesinde Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen off-road yarışları büyük heyecana sahne oldu. Adrenalin tutkunu off-road'cılar hazırlanan özel parkurda heyecanlı anların yaşadı.

Erzincan’ın İliç ilçesinde düzenlenen off-road yarışları adrenalin tutkunlarını bir araya getirdi. Karasu Nehri kenarında düzenlenen yarışlar renkli görüntülere sahne olurken, izleyiciler ve yarışçılar büyük heyecan yaşadı. Off-road'cılar kendileri için hazırlanan özel parkurda engebeli arazide kıyasıya mücadele etti.

Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında İliç Kaymakamlığı, İliç Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü ve Erzincan 4x4 Off-Road ve Doğa Sporları Kulübü(ER-OFF) tarafından organize edilen Genel Klasman Off-Road Yarışları 2 gün sürdü. 2 kilometreden oluşan parkurda yarışçılar lastik geçişi, derin kuyu, sıralı tümsek, çapraz çukurun da aralarında olduğu 15 kapıdan geçerek derece elde etmeye çalıştı. 15 off-road tutkununun katıldığı yarışmada, özellikle içerisi su dolu parkurda yarışmacılar zor anlar yaşadı.

Off- Road yarışları sonunda Mert Bekir Göztepe birinci, Murat Göztepe ikinci ve Yusuf Karabulut üçüncü oldu. Program hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Sezayi Öz, "İlçemizde Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü yeni kuruldu. Bu organizasyon ilk organizasyonumuz. Erzincan EROFF Off Road Kulübü bizi destekledi. Organizasyon iki gün sürecek. Ama önümüzdeki aylarda burada daha geniş kapsamlı bir kamp alanı oluşturarak program yapacağız. Bu program Gençlik Haftası dolayısıyla hazırlandı." dedi.

Yarış hakkında bilgi veren İliç Kaymakamı Sedat Ateş, "İliç’in doğa güzellikleri ve bu sporlara çok elverişli koşulları, bunu ön plana çıkarmak istiyoruz. Çok güzel bir manzara ve su sporları için çok elverişli bir ortam oluştu. Bunun için ileriki günlerde yine su sporlarıyla alakalı bir etkinlik yapacağız. Fakat bugünkü etkinliğimiz off-road etkinliği. Erzincan Off-Road Kulübü'nü bugün buraya davet ettik. Hem İliç’imizi tanıtmak, hem de İliç’te bu tür imkanların yapılabildiğini kamuoyuna duyurmak amacıyla bugün bu etkinliği yapıyoruz." açıklamasında bulundu.

Yarışların İliç ilçesinde ilk kez yapıldığını hatırlatan İliç İlçe Gençlik Hizmetleri Müdürü Sezai Öz, "“Erzincan ER-OFF Off-Road Kulübü bizi destekledi, araçlarıyla geldiler. Önümüzdeki aylarda burada daha geniş kapsamlı bir kamp alanı oluşturarak, bir su sporları merkezi oluşturmayı planlıyoruz. Bu program Gençlik Haftası sebebiyle hazırlandı. İnşallah kazasız belasız sonlandıracağız." dedi.