Fenerbahçe Ülker'in başarılı oyuncusu Oğuz Savaş, Final Four'un Real Madrid maçından ibaret olduğunu ve önceliklerinin bu maç olduğunu söyledi.

Sarı lacivertli oyuncu Oğuz Savaş, Final Four'a kalmalarını değerlendirdi. En büyük hedeflerinden biri olan Final Four’a ulaştıklarını kaydeden Savaş, "Türkiye Ligi’nde de şu an için birinci sıradayız ama oynanacak iki maç daha var. Genel olarak iyi basketbol oynuyoruz ama bitmiş hiçbir şey yok. Sadece hedeflerimizin bir kısmına ulaştık. Final Four’a kadar öncelikle oynayacağımız iki maçımız var. İnşallah bunları da kazanarak devam etmek istiyoruz. Türkiye Ligi’nde de son iki maçı kazanırsak play off'lara lider olarak gideceğiz. Bu da hedeflerimizden biri." diye konuştu.

Final Four’da öncelik olarak Real Madrid maçına odaklandıklarını dile getiren Savaş, "Şampiyon olur muyuz diye düşünmekten ziyade önceliğimiz ilk maçımız. Final Four bizim için Madrid maçından ibaret." dedi.

Takım olarak kimyalarının çok iyi olduğunu dile getiren tecrübeli oyuncu, "Çok iyi takım olduk. Herkes birbiriyle çok iyi anlaşıyor. Saha içinde de güzel bir arkadaşlık var. Bu saha içine de yansıyor. Bizi buralara getiren etkenlerden biri de bu." ifadelerini kullandı.

Hedeflerlerine adım adım baktıklarını belirten Oğuz Savaş, "Euroleague başladığında hedefimiz ilk turu en iyi sırada bitirebilmekti. Adım adım baktık ve hedefimize ulaştık. Finalde karşılaşacağımız takımla ilgili bir tercihim yok. O final maçımız olacak. Biz Madrid’i geçelim kimin geleceği fark etmez. Üzerimizde çok büyük bir baskı olacağını zannetmiyorum. Fenerbahçe gibi büyük bir camiada oynuyoruz. Baskı hep var. Çünkü biz hep taraftarımıza en iyisini vermek istiyoruz. İnşallah Final Four’da da kalıcı oluruz. Önemli olan bu baskıyı iyi değerlendirebilmek." şeklinde konuştu.

Ligde oynadıkları Anadolu Efes maçında yeteri kadar ilgi görmediklerini de dile getiren Oğuz Savaş, "Sezonun genelinde çok güzel bir ilgi var ama koçun söylediği gibi Anadolu Efes maçında biz de beklediğimiz ilgiyi göremedik." diyerek, şöyle devam etti:

"Geçen senenin şampiyonunu 3-0 gibi bir seride geçip, Fenerbahçe tarihinde ilk defa Final Four’a kalınmış, herkes bu başarıya çok büyük emek verdi. Bunun akabinde de Efes maçı vardı ve bu da bizim için çok önemliydi. Final Four’a kalmış bir takımı takdir etmek için taraftarın geleceğini bekliyorduk. Maçın saati ve günüde çok uygundu ama beklediğimiz kadar kalabalık olmayınca bizim için düşündürücü oldu.

Eskiye kıyasla her geçen gün basketbola olan ilgi artıyor ama niye daha fazla olmasın? Hiçbir zaman futbola olduğu gibi olmayacak. Basketbolun çok daha iyi olmasıyla alakalı bir durum değil. Türkiye’nin kültüründe futbol her zaman birinci spor olarak kalacaktır. İleriki senelerde iki takımla Final Four’a giderek basketbola olan ilgiyi daha da arttırmaya çalışacağız."