A Milli Erkek Basketbol Takım oyuncusu Oğuz Savaş, Avrupa Şampiyonası'nda ilk hedeflerinin gruptan çıkabilmek olduğunu söyledi.

A Milli Erkek Basketbol Takımı, Türkiye'deki son çalışmasını Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleştirdi. Antrenman sonrası açıklamalarda bulunan milli oyuncu Oğuz Savaş, güzel bir hazırlık dönemi geçirdikleri kaydetti.

İtalya'da zorlu bir dönemin kendilerini beklediğini de vurgulayan Oğuz Savaş, "Orada uzun ve önemli bir dönem bizi bekliyor. Orada tabi idmanlar daha ağır olacak. İnşallah kazasız belasız, sakatlık olmadan o kampı güzel atlatıp şampiyonaya hazırlanacağız." dedi.

Takımdaki genç jenerasyon hakkında ise Savaş, "Gençler enerjisi ile bu takıma katkı verecektir. Biz de onlara yardımcı olmaya çalışacağız elimizden geldiği kadarı ile. Sonuçta bu takım gençlerin verdiği enerji ile daha dinamik olacaktır. İnşallah ülkemizi en iyi temsil eden bir takım olacağız." yorumunu yaptı.

İlk hedeflerinin gruptan çıkmak olduğunu ifade eden Oğuz Savaş, sakatlığı dolayısı ile kadrodan çıkarılan Ömer Aşık'ın yokluğunu da hissettirmeyeceklerini kaydetti.

FURKAN: TECRÜBELİ İSİMLERİN YARDIMI İLE İYİ BİR SİNERJİ YAKALAYACAĞIZ

Milli takıma bugün katılan Furkan Aldemir ise genç bir takım olduklarını ve tecrübeli isimlerin de yardımı ile iyi bir sinerji yakalayacaklarını söyledi.

NBA'de uyum sürecini aştığını da dile getiren genç oyuncu, önümüzdeki sezonda takımına ve NBA'e alışmış bir şekilde başarılı bir sezon geçireceğini ifade etti.