Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından aldıkları cezalardan ötürü iç saha avantajını kullanamadıklarını belirten Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, sezon başından beridir yaklaşık 2 milyon TL ceza aldıklarını, maddi ve manevi olarak zarar gördüklerini söyledi.

Gaziantepspor, Süper Lig’in 29. haftasında kendi evinde karşılaşacağı Gençlerbirliği maçının hazırlıklarını Celal Doğan Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla sürdürdü. Teknik direktör Okan Buruk eşliğinde gerçekleştirilen antrenmanın ana bölümünde pas ve dar alanda çift kale oyun çalışmaları gerçekleştirdi. Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan Okan Buruk, Galatasaray mücadelesi karşısında sahaya koydukları performanstan memnun olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Takım olma bilincini sahaya yansıttık. Kaptırdığımız kolay toplarla kalemizde pozisyonlar verdik. Büyük maçlarda biraz daha inanmak gerekiyor. Büyük takımlarla oynadığımız maçlarda başa baş mücadele sergiliyoruz. Oyuncularımın performanslarından memnunum. Daha iyisini yapabilirdik. Son dakikalarda gol yemek üzüyor."

Gençlerbirliği karşısında galip gelmek istediklerini belirten Buruk, aldıkları cezalardan ötürü iki tribünlerinin kapalı olacağını ve iç saha avantajlarını kullanamayacaklarını dile getirdi. Ligin en formda takımlarından biriyle karşılaşacaklarını söyleyen Buruk, şöyle devam etti:

"Devre arasında yaptıkları takviyelerle bambaşka bir görünüme büründüler. İyi oynuyorlar. Sahamızda oynayacağız. Aldığımız cezadan dolayı iki tane tribünümüz kapalı. Maddi anlamlı büyük cezalar yiyoruz. Sezon başından beri bu rakam 2 milyon liraya yaklaştı. Maddi ve manevi olarak bize büyük zarar veriyor. İç saha avantajımızı yine kullanamayacağız ama çıkıp en iyisini yapacağız."

ELYASA SÜME SEZONU KAPATTI

Galatasaray maçında sakatlanan Gaziantepspor takım kaptanı Elyasa Süme’nin sezonu kapattığını açıklayan Okan Buruk, "Elyasa büyük bir ihtimalle sezonu kapattı. Dar kadromuz içinde önemli oyuncularımızın sakatlığı bizi biraz sıkıntıya soktu. Oyuncularımın hepsine çok güveniyorum. Kadromuzda şans bulamayan genç oyuncular da var. Genç oyunculara ligin sonuna kadar şans vermeyi düşünüyorum." bilgisini verdi.

Galatasaray karşısındaki mücadelerinin daha iyisini ortaya koyacaklarını dile getiren oyunculardan Chibuike ise yaptığı açıklamada, "Galatasaray maçındaki mücadelemiz bizi sonraki maçlara daha iyi hazırlanmamızı sağlayacaktır. Galatasaray maçına nasıl hazırlanıyorsak, bu maça da öyle hazırlanıyoruz." şeklinde konuştu.

Gbenga Arokoyo ise Gençlerbirliği karşısında iyi mücadele sergileyip 3 puanı alan taraf olmak istediklerini kaydetti.