Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, Beşiktaş camiasının üzüntüsünü anladığını ancak kendilerinin de görevlerini yaptığını söyledi.

Beşiktaş'ın saha inşaatı nedeniyle Ankara Osmanlı Stadı'nda Beşiktaş ile 1-1 berabere kalarak sahadan bir puanla ayrılan Gaziantepspor’da teknik direktör Okan Buruk maç sonrası açıklamalarda bulundu.

Maça iyi başladıklarını ve özellikle golü yedikleri dakikaya kadar rakip kaleye gitmeye çalıştıklarını ifade eden Buruk, "Atak yaptığımız esnada Tolga Hoca’nın ayağına çarpan top kalemize gelip gol oldu." diyerek, şöyle devam etti:

"İlk yarının sonuna kadar genel olarak oyunu oynayan takım bizdik. Beşiktaş’ın pozisyonları oldu ama daha çok kendi sahasında beklemeye çalıştı. Zaman zaman bize pozisyonlar verdi. Oyuncularımın ilk yarı öz güvenleri yüksekti. 1-1'i yakaladık ve soyunma odasına beraberlikle girmek bizim için avantaj oldu.

Beşiktaş’ın ikinci yarı isteği, arzusu ve şampiyonluk yolundaki hedefleri inanılmaz bir şekilde harekete geçti. Baktığımızda iyi pozisyonlara girdiler. İlerleyen dakikalarda sahamızdan çıkamadık. İnanılmaz baskı kurdular. Gerçekten çok yetenekli oyuncuları var. Hepsi çok özverili oynadılar. Onları bu anlamda tebrik etmek istiyorum ama topu kaleden içeri atamadılar. Baktığımızda maçın sonunda yakaladığımız çok net bir pozisyon vardı. Maçı da kazanabilirdik.’’ şeklinde konuştu."

Kendi güçlerine yakışır bir mücadele örneği sergilediklerini dile getiren genç teknik adam, "Galatasaray’a da, Fenerbahçe’ye de, Beşiktaş’a karşıda iyi mücadele etmemiz lazım. Aramızda inanılmaz kadro farkları var. Oyuncularım yürekten ve gönülden oynadılar. Özellikle 10 kişi kaldıktan sonra iyi direndik. Bir puan kazandık. Tabii bu anlamda Beşiktaşlı oyuncuların ve Beşiktaş camiasının üzüntülerini anlıyorum ama biz de kendi işimizi görevimizi yapıyoruz. 4 maçımız kaldı bunlarda en iyisini yapıp ligi tamamlamak istiyoruz." dedi.