Fenerbahçe maçı karşısında alınan 5-0’lık mağlubiyeti değerlendiren Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, “Çok ağır bir yenilgi aldık, bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Fenerbahçe gibi bir takım karşısında ilk yarı 5 tane net pozisyon yakalıyorsanız bunların en az 3 tanesini atacaksınız. Bunları değerlendiremeyince böyle bir takım sizi cezalandırır.” dedi.

İlk yarı gösterdikleri iyi futbolu ikinci yarı gösteremediklerini dile getiren Buruk, “Çok ağır bir yenilgi aldık, bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. 14 haftadır ilk yarıda gol yemiyorduk, ilk defa gol yedik. Golden sonra inanılmaz şekilde karşılık verdik. Oyun tek kaleye döndü. Yakaladığımız çok net pozisyonlar vardı, belki ilk yarıyı 4-1 önde bitirebilirdik, ama bunları değerlendiremedik.” diye konuştu.

İkinci golden sonra oyun disiplinlerinin bozularak kalelerinde daha fazla gol gördüklerini ifade eden Buruk, Fenerbahçe gibi bir takım karşısında ilk yarı 5 tane net pozisyon yakalıyorsanız bunların en az 3 tanesini atacaksınız. Bunları değerlendiremeyince böyle bir takım sizi cezalandırır. Fenerbahçe takımını tebrik ediyorum. 5-0’lık bir galibiyet, hak edilen bir galibiyet.” açıklamalarına yer verdi.

Mehmet Topal’ın verilmeyen ikinci sarı kart nedeniyle hakeme itiraz ettiğini söyleyen Buruk, “Hakemin iki tamına denk maç yönetmediğini düşünüyorum. Fenerbahçe ağırlıklı kararlar verdi, tercih haklarını Fenerbahçe’den yana kullandı. Çok iyi maç yönettiğini düşünmüyorum.” Şeklinde konuştu.