Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk deplasmanda aldıkları 3 puanın çok önemli olduğunu söyledi.

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 25. hafta maçında deplasmanda Mersin İdmanyurdu'nu 1-0 mağlup eden Gaziantepspor'da teknik direktör Okan Buruk, müsabaka sonrası yaptığı açıklamada maça çıkmadan Mersin İdmanyurdu'nun üstlerinde olduğunu bildiklerini ifade etti.

Kazandıkları takdirde Mersin İdmanyurdu'nun üstüne çıkacaklarını düşündüklerini ifade eden Buruk, "Bunu başardık. Özellikle maçın ilk yarısında daha takım halinde topa fazla sahip olmaya çalıştık. Çok fazla pozisyon vermedik. Mersin İdmanyurdu'nun hücum olarak ne kadar güçlü olduğunu biliyorduk. Buna doğru cevap verdik. Buna yönelik savunma yaptık. İkinci yarının özellikle ilk 15 dakikası baskı yedik. Gol yemememiz bizim için bir şanstı. Burada kalecimizin önemli kurtarışları oldu. Daha sonra hem Mersin İdmanyurdu'nun hem bizim hamlelerimiz oldu. 1-0'ı koruduk." diye konuştu.

Oyunun geneline baktıkları zaman daha fazla pozisyona girmeleri gerektiğini düşündüğünü anlatan Buruk, "Ama deplasmanda aldığımız 3 puan bizim için çok daha önemli. Biz yeni oyunculardan kurulmuş genç bir takımız. 34 puanı yakalayarak 7. sıraya yükselmek bizim için çok büyük bir başarı. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Gerçekten çok fedakarlar." şeklinde konuştu.