Sergen Yalçın ile yolların ayrılmasının ardından Medicana Sivasspor’un teknik direktörlüğüne getirilen Okan Buruk, "Sivasspor’un ne değerde olduğunu hepimiz biliyoruz. Onun için sıralamada daha yukarıları hedefleyen, bulunduğu bölgeden bir an önce uzaklaşmaya çalışan bir takım oluşturmaya çalışacağız. İnşallah Bursaspor maçıyla tekrar çıkışa geçeriz. Kazanmayı amaçlayan bir takım oluruz." dedi.

Medicana Sivasspor’da Sergen Yalçın ile yolların ayrılmasının ardından Sivas’a davet edilerek anlaşmaya varılan teknik direktör Okan Buruk, sağlık kontrolünden geçti. Buruk, Medicana Hastanesi’nde kan tahlilinin ardından EKG çekimi yaptırdı. Okan Buruk, Ortopedi servisinde de muayeneden geçti.

"BURSA MAÇIYLA YENİDEN ÇIKIŞ YAKALAMAK İSTİYORUZ"

Teknik Direktör Okan Buruk, sağlık kontrolü sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Sivasspor’un yapısını iyi bildiğini belirterek, "Çok sıkışık bir program oldu. Geldik, sağlık kontrolü ve antrenmana çıkıp Bursaspor maçı için yola çıkacağız. Takımın içinde bulunduğu durum ve yapısı belli. Sonuçta oyun olarak çok kötü olmayan belki sonuca bunu yansıtamayan bir takım var. Özellikle son haftalarda düşüşe geçen bir takım var önümüzde. Sivasspor’un, Sivas şehrinin ne değerde olduğunu hepimiz biliyoruz. Onun için bu şehre yakışır, sıralamada daha yukarılara çıkan ve daha yukarıları hedefleyen, şuanda bulunduğu bölgeden bir an önce uzaklaşmaya çalışan bir takım oluşturmaya çalışacağız." diye konuştu.

"LİGE VERİLEN ARAYI İYİ DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Takımın zor bir dönemden geçtiğini vurgulayan Okan Buruk, lige verilecek milli arayı çok iyi değerlendireceklerini kaydederek, "Zor bir dönem, sakatlıklar, kart cezalıları, kadro dışı kalan oyuncular. Kadro yapısında o anlamda eksiklikler var ama çok iyi niyetli olduğuna inandığım önceden de bir çoğunu tanıdığım oyuncular. Bugün de onlarla buluşup çalışmaya başlayacağız." diye konuştu.

Biraz psikolojik, biraz da taktiksel anlamda girişimlerle takımı Çarşamba günkü Bursaspor maçına hazırlayacağını da belirten genç teknik adam, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çok kısa bir süre ama bu sürede en iyisini yapmaya çalışacağız. Ondan sonra 10 gün Gaziantepspor maçına kadar bir ara var, tabi ki ara bizim için çok önemli ve arayı çok daha iyi değerlendirmek istiyoruz. Daha sonrada milli takım arası olacak. Bu hafta biraz sıkışık geçiyor ama bundan sonraki haftalar hem çalışma süremiz hem takımın yeniden toparlanması, kadromuzu daha iyi kullanmamız,hem de daha iyi iletişim anlamında bizim için çok daha iyi olacak. İnşallah Bursaspor maçıyla tekrar çıkışa geçeriz. Kazanmayı amaçlayan bir takım oluruz."

Bu arada teknik direktör Okan Buruk ile birlikte ekibinde bulunan yardımcı antrenörler İrfan Saraloğlu, Stefan Tomas ile Kaleci Antrenörü Can Okuyucu ve kondisyoner Dursun Genç te sağlık kontrollerinden geçti.