Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, Balıkesirspor karşısında son dakika frikik golü ile kazandıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

Maç sonu açıklamalarda bulunan Okan Buruk, zor bir maç olduğunu ve maçın son dakikasına kadar gol atmak istediklerini ve neticede de son dakikada golü bulduklarını söyledi. Rakibin net gol pozisyonu açısından kendilerinin daha üstün olduğunu dile getiren Buruk, “Maçın başında net pozisyonlar yoktu ama doğru tercihler yapsak çok erken goller bulabilirdik. Balıkesirspor bizden daha net pozisyonlar yakaladı. Biz çok pozisyona girdik ama netlik olarak Balıkesirspor’un daha fazla pozisyonu vardı. Maçın son dakikasına kadar gol atmayı istedik ve son dakikada attık. 83. dakikada Oğuzhan’ın çizgiden çıkardığı pozisyon gol olsa maçı kaybedebilirdik. Son dakika golü bize maçı kazandırdı. Kazandığımız için çok mutluyuz.” dedi.

'FORVET HATTINA TRANSFER YAPACAĞIZ'

Transferlere devam edeceklerini belirten Buruk, İsveç’ten Ferhat Ayaz’ı aldıklarını ve Joao Vitor’un da Pazartesi günü takıma katılacağının bilgisini verdi. Galatasaray’ın genç golcüsü Sinan Gümüş ile ilgilendiklerini açıklayan Buruk, ancak Galatasaray’ın bu transfere sıcak bakmadığını açıkladı. Buruk, “Forvet hattına takviye düşünüyoruz. Forvet hattından ayrılan oyuncularımız oldu. Onların yerine oyuncu takviyesi yapacağız. Galatasaray’dan Sinan Gümüş ile ilgilendik ama Galatasaray’ın şuanda verme gibi bir durumu yok. Yetenekli ve kaliteli bir oyuncu, olursa almak isteriz. Fakat şuanda öyle bir durum yok.” diye konuştu.

KEMAL ÖZDEŞ: O KADAR UZAK NOKTADAN O FRİKİK GOLÜNÜ YEMEMEMİZ GEREKİYORDU

Balıkesirspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş ise alınan mağlubiyetten duydukları üzüntüyü dile getirerek, son dakikada gösterilen faul pozisyonuna itiraz etti. Güzel bir maç olduğunu dile getiren Özdeş, “Oyunun ilk 15 dakikasında Gaziantepspor etkili oldu. Gol olan ana kadar takımım oyun disiplininden uzaklaşmadı. Niyetimiz kendi sahamızda oyunu kabul edip, çabuk ataklarla gol bulmaktı. Gelen fırsatları gole çevirebilseydik kazanarak ayrılacaktık.” ifadelerine yer verdi.

Hakemin son pozisyona kadar iyi bir yönetim sergilediğine dikkat çeken Özdeş, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Hakeme son pozisyonda da söyledim; ‘eğer o pozisyon ceza sahası içerisinde olsaydı penaltı olur muydu?’ diye. Çünkü düdüğü çaldığında faulü ne tarafa çaldığını bilmiyordu. Herkesin çok dikkatli olması gerekiyor, ciddi emekler var. Bu maçta da hiç kaybetmeyi hak etmedik. Ancak şunu da atlamamak gerekiyor, o kadar uzak noktadan o frikik golünü yemememiz gerekiyordu. Lig devam ediyor. Önümüzdeki Akhisar maçına hazırlanacağız.”